Postup pečení dortu

Od: Datum: 16.10.12 10:42 odpovědí: 4 změna: 16.10.12 13:13

Jaký stupeň teploty mám nastavit v el. troubě když do ní vkládám dort? Mě nikdy dort nevyběhne a zůstává nízký? Co dělám špatně?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: dery®
Datum: 16.10.12 10:52
 

Stačí 180 stupňů.

Nesmí být méně, jinak vám skutečně nevyběhne. Také nesmíte udělat těsto předem, nechat ho stát a teprve nahřívat troubu. To už totiž pracuje prášek do pečení. Takže je nutné zpracovat těsto a ihned ho dát do trouby, která je na 180.

Minimálně prvních deset minut nesmíte troubu otevírat, jinak vám těsto klesne.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.10.12 10:53
 
avatar

Nevím, jak ostatní cukrářky, ale já preferuji, když je trouba hodně rozpálená. Mám elektrickou. Tu nechám pořádně rozehřát, třeba i na 250 stupňů, vložím dort a asi po 10 minutách pečení teplotu snížím na 150 stupňů. Dort mi pěkně vyskočí a už nespadne. Zvykla jsem si také přikrývat dortovou formu alobalem, ten pěkně přenese teplotu a přitom se mi dort svrchu nespálí.

Tak ať se povede.*palec*Jaga.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ron*
Datum: 16.10.12 11:11
 

Postupuji stejně. Troubu nechám pořádně rozehřát na 250 stupňů, rošt mám úplně dole. Po deseti minutách troubu stáhnu na asi 180 stupňů a rošt dám doprostřed. Troubu rozehřívám s předstihem, dort dávám do trouby ihned po umýchání těsta.

 
Od: viky®
Datum: 16.10.12 13:13
 
avatar

Dobrý den, Lilil. :) Přesně jak píše "Jaga." Když začnu dělat těsto, pustím si troubu naplno.( 250) Než je těsto hotové, trouba už je zahřátá. Hotové těsto dávám do trouby, přikryté alobalem. Prvních deset minut troubu neotvírám, stáhnu teplotu na 150 stupňů a když trouba začne vonět, není vůbec potřeba otvírat. Za 45 minut, otevřu, oddělám alobal a je to.

Alobal používám i na jiné těsta, kde potřebuji, aby byla vysoká teplota na vyběhnutí.

Alobal chrání prvních 10 minut, vrch těsta, který by byl jinak připálen. Jen můj názor.

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.