Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víno a krevní tlak

Od: mirekmirek340* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych vědět,jaký má vliv pití bílého vína na krevní tlak.Zdali ho zvyšuje nebo snižuje.Anebo zda vliv vůbec má.Jedná se cirka o 2.4 deci odpoledne při posezení s ženou.Děkuji předem za odpovědi.mirekmirek340

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

imis*
hodnocení

2x

Alkohol v malé míře cca 2dcl rozšiřuje cévy a tak snižuje tlak. Ve větším už je problém a tlak může být zvýšenej.

V malém množství má dobrý vliv na cévy a jejich pevnost. Ve starším věku bych ho doporučil pravidělane!

Doporučil bych hl. červené. To má pro zdraví těla nejvíc :)

zde se můžete dočíst :

vinoazdravi.cz/...

polinek*

,,ach jo kdyby blbost kvetla...

polinek*
hodnocení

0x

,,,,Každý alkohol zvyšuje tlak,takže i víno. Ale pokud ho jen tak málo vypijete tak to není katastrofa. Ale ne aby se to stalo pravidlem,,,promluvte si s lékařem,nevím jak máte vysoký tlak,to také záleží na jeho konzumaci. Jednou za čas si můžete trošku dát. Já teda úplně abstinuji. Záleží,jestli vám to chutná,,já se bez alkoholu obejdu. Nechutná mi.

doplněno 15.10.12 12:22:

,,mirek,,každý lékař Vám řekne s alkoholem opatrně,,,ZVYŠUJE TLAK. ,,proto také lidé ,kteří mají nízký tlak mou si dát. na zvýšení. Pokud máte vysoký tlak je lépe nepít jako zdravý člověk. Ten odkaz je poslaný ,,koukněte se ,kdo ho psal autora myslím.Každý rozumný člověk ví,že se na tlak pít nemá..Omezte solení,a tuky ,,klobásy ,a jiné však si to přečtete ,jak se máte stravovat.Ale dá se s tím žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]