Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máme u nás ve městě mlékomat a mléko z něj je určitě lepší než kupované v krabicích.
Jsem těhotná, takže si dávám pozor na všechny možné bakterie apod., syrové ho tedy pít nehodlám. Jak dlouho bych ho měla převářet, abych zničila vše škodlivé (listerii apod.)?
Díky.
Pod, rozumím vám. Ale moje zkušenost z mnoha a mnoha let práce s dětmi v mateřské školce je taková, že nejvíce byly nemocné děti, které byly z přepečlivých rodin. Byly jako orchideje ze skleníku. Rodiče nedovolili, aby si dětský organizmus vybudoval obranný systém, imunitu, jak je drželi ve sterilním prostředí. Jediný bacil ve střední evropě a malý byl v posteli s horečkami a s alergiemi. Jsou miliony dětí, které pijí sterilizované mléko z krabice a jsou vpořádku. Je zajímavé, že mléko z automatu nejde vysrážet na kyšku. Takže už s ním něco určitě je, protože by kyška z nepřevařeného mléka měla přirozeně vzniknout. A ne! Moje zkušenost.
Nic se nemá přehánět.
Svým způsobem máte pravdu. Ale je rozdíl být pečlivý v těhotenství a nebo pak držet dítě ve sterilním prostředí po narození.
Nejsem zastánce přepečlivých "uklízeček" apod., dítě si má vybudovat imunitu. Ale co se týče těhotenství, je to něco jiného.
Syrové mléko může obsahovat např. listerii a zkuste si najít, jaký vliv na vývoj plodu listerie má
To je zajímavé-dříve se o listerii ani nevědělo ,mléko se pilo rovnou od krávy a nic jenže dnes je většina lidí choulostiví a pak je skolí kde co.
U nás byl taky mlékomat a pár lidí kteří byli zvyklí jen na výpennou vodu se z něj posr... a tak se mlékomaty zakázali což mně štve,paradoxně dobré mléko což je z mlékomat mi chutná stejně jako dobré pivo či dobré víno!
Listerie může způsobit v těhotenství smrt plodu nebo poškození jeho nervové soustavy.
Je jasné, že dřív se o něčem takovém nevědělo, ale také bylo víc potratů a rodilo se víc mrtvých a postižených dětí. Až později se zjistilo, že z části za to můžou takové mrchy jako listerióza nebo toxoplasmóza. Takže jen schvaluji, že v těhotenství se tomu chce někdo vyvarovat.
Dobrý den, Pod. Máme doma na sváření mléka, speciální hrnec s píšťalkou. Máte to bez problému. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.