Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení v pubertě

Od: vecneupocena odpovědí: 9 změna:

ahoj,je mně 13,strašně se potím. třeba ve škole mám na sobě mikinu,potom si ji svléknu a hned mám kruhy v podpaždí,tak si tu mikinu radši zas oblíknu,aby to nebylo vidět.používám deodoranty,ale jak je vidno,nepomáhají. :/ co mám dělat?co byste delali vy?doporucite mi neco?co jsem si vsimla u spolužaček,tak to mam jediná :/ a co teprve u telocviku - to jsem upocená uplně :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. To co napíši, mám vyzkoušené, sama na sobě i vnučkách. U nás to funguje a člověk příjemně voní.

Pudr, používám, hned ráno po osprchování a uschnutí kůže, dětský zásyp Aviril s azulenem. Na suchou pokožku si rukou nanesu pudr na všechna místa, kde se potím. Většinou to dělám nad vanou, kam padá přebytečný pudr. Tento pudr používám i v Egyptě, kde teploty přesahují 45 stupňů, úspěšně. Vyzkoušejte to, třeba pudr, zmírní Vaše obtíže. Už jsem to zde jednou psala. Jen můj názor.

ruzovka
hodnocení

0x

Ano, deodoranty moc nepomáhají, protože se používají hlavně kvůli vůni. Zkus antiperspirat www.driclor.eu. Recenze si můžeš přečíst tady: obchody.heureka.cz/...

martinaa*

Driclor v žadném případě nekupovat, je nebezpečný, ucpává žlázy v podpaží.

Následky můžeš vidět, když si do google obrázků zadáš acne inversa.

hodnocení

0x

ano jako ty

Ahoj,

trpím stejným problémem jako ty, jen mi je o trochu více než tobě (o šest let více). Potím se vždy a všude. Ať je léto nebo zima! Ráno vstanu, nastříkám na sebe antiperspirant, obléknu se. Ani ne za půl hodiny mám na tričku mokré kruhy. To nedělám žádnou namáhavou práci, je si sednu a snídám. Dám si na sebe mikinu či svetr a jedu do školy autobuse. Ve škole si sundám svršky a na tričku opět nepěkné skvrny. Nejhorší to je, když si vezmu tričko, které mi je těsné v oblasti podpaží. To se pot ihned vsákne. Když mám volnější tričko, dokonce ten pot cítím, jak mi stéká z podpaží. Vyzkoušela jsem všechny možné antiperspiranty, bez účinku. O těláku ani nemluvím. Musím si pokaždé brát triko domů, jiné holky ho můžou nosit třeba celý měsíc. Co se okolo sebe dívám, také jsem asi jediná, co tím trpí. Nadváhu nemám, nestravuji se nezdravě, nevím čím to je. Podpaží si poctivě holím každý týden. Moc ti si neporadím, ale můžu tě trochu uklidnit, že v tom nejsi sama. Anzionka.

hodnocení

0x

O tomto problému jsem četla před nedávnem. Myslím, že se k němu vyjadřoval MUDr. Roman Šmucler. Zkusila jsem dát do vyhledavače heslo "nadměrné pocení". Je tam hodně odkazů a v nich spousta rad, ale i poukazů na to, že se může jednat i o zdravotní problém, který tuto reakci vyvolává. Koukni a pouvažuj, o co se jedná ve tvém případě, event. jak tomu odpomoci.

hodnocení

0x

ano jako ty

Deodoranty pomůžou proti zápachu, nikoli však proti příčině samotného pocení a proti pocení samotnému. Chce to asi lehčí vzdušnější oblečeníl, více vrstev, světlejší barvy, na kterých není pot tak vidět a jinak můžu doporučit bylinkový čaj ze šalvěje - 2 - 3 šálky denně.P.S. Pokud si pamatuji, ve školách bývá dost přetopeno, proto bych si mikinu sundavala už v šatně...

alen*
hodnocení

0x

Zapomeň na klasické deodoranty, zkoušela jsem toho taky dost a teď používám Everdry. Je sice dražší, ale výsledek je ten, že aktuálně mám poproblémech. A to jsem se potila i navíc místech než v podpaží, kola byly všude. Alternativa je ještě Driclor, ale ten mi fungoval podstatně hůř a svědil po použití. Ten Everdry stačí použít jen párkrát na začátku a pak jen preventivně. Dost info a hlavně recenzí je o něm na německém webu www.everdry.de, ale objednat je lepší na českém everdry.cz

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Souhlasím s Viky. Na tento problém je opravdu vhodný dětský zásyp - pudr. Nezapomeň nosit jen prodyšné, bavlněné oblečení, žádné umělé vlákno, které pocení zhoršuje.Dobrá zpráva je, že většinou tato nadměrná tvorba potu odezní spolu s pubertou.

clea
hodnocení

0x

Potila jsem se v pubertě a potím se pořád, i když te´d už ne tolik. Taky jsem vypozorovala, že se obecně potím více, když se více hýbu - ale pohyb potřebuji. Vadí mi mokré kruhy v podpaždí, vadí mi žluté fleky na bílém tričku a vybělené fleky na tmavém tričku. Nenávidím, když se spotím a po hodině-dvou jsem cítit - přestože používám tuhý deodorant, trochu na zápach funguje - ale jen trochu. Před nedávnem jsem našla docela řešení bez chemie - kupuji si podpažní vložky do rukávů, jsou samolepicí a po použití se vyhodí. Triko mi vydrží i na dvakrát, taky svetry, nemusím to dávat prát hned. Potím se dále - vím, že musím, tělo potřebuje detox, ale trpím kvůli tomu významně méně a bez vložek už nedám ránu :). Na cvičení nosím funkční trika, aby to nebylo vidět - ale zas tam to bývá většinou jedno. Ty vložky jsou řešení pro normální lidi, ne pro ty, co trpí super pocením, tam asi je nutné ještě jiné řešení. www.drypad.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]