Barvení marcipánu

Od: Datum: 12.10.12 14:44 odpovědí: 6 změna: 25.11.12 21:12

ahoj všichni mám dotaz,

koupila jsem si bílý marcipán od dr. oetkra a chctěla bych ho obarvit práškovým barvivem značky AROCO, na návodu píší že se má rozmíchat ve vodě ale někdo mi říkal, že to mám přimíchat jako prášek, jak to děláte Vy?

A ještě čím mohu obarvit marcipán na černo, černou potr. barvu tam totiž neměly.

Předem díky za odpověď


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 12.10.12 14:57
 

Dobrý den.

Černý marcipán dělám takto: do trošky vlažné vody nysypu potravinářskou zelenou barvu, hodně sytou, přidám stejné množství modré a červenou přidávám postupně, až voda úplně zčerná. Barvím marcipán obarvený nejdříve kakaem. Výsledkem je sytě černý marcipán.

Barvy AROCO neznám, ale postupovala bych dle návodu. Vyzkoušela bych nejdříve na malém kousku marcipánu.

 
Datum: 12.10.12 21:56
 
avatar

Do marcipánu uděláte důlek, do něj pár kapek vody a do té vody nasypete barvivo. Opatrně s tou vodou, ať marcipán moc nerozředíte!

 
Od: viky®
Datum: 13.10.12 02:27
 
avatar

Dobrý den, Upnikol. Tady je přesný návod i s obrázkem.

http://ukocurka.blogspot.cz/2…8/03/jak-obarvit-marcipn.html

doplněno 13.10.12 02:31:

Je tam i přímo návod, jak udělat marcipán.

doplněno 13.10.12 02:32:

http://ukocurka.blogspot.cz/2008/03/marcipn.html

 
Od: hellen*
Datum: 15.10.12 11:06
 

Ahoj,

přimíchej to jako prášek. Protože když ho rozpustíš ve vodě, tak je marcipán strašně řidký a musíš to pak znovu nastavovat moukou nebo cukrem a není to dobré. Dělala jsem to několikrát a zpracovat prášek do marcipánu není až takový problém a vůbec to není poznat.

Hodně štěstí, snad se povede

 
Datum: 16.10.12 03:19
 
avatar

Do marcipánu žádná mouka nepatří, zahustit ml. cukrem a při zpracování-válečkem-opět podsypávat cukrem.

Když ho nechtěně rozředíte moc a po přidávání cukru je pořád hodně lepivý, tak pomůže trochu sušeného mléka.

Práškovou barvu rozpouštím ve vodě - na pol. lžíci ( nebo do skleničky, mističky a pod) dám asi kávovou lžičku vody, vsypu trošku

barvy a zamíchám párátkem.Pak zapracovat do marcipánu.

 
Od: gedzii
Datum: 25.11.12 21:12
 

Marcipán teda nekupuji, dělám si ho sama (na dort - tři bílky, lžíci zcukernatělého medu, 20 lžic polotučného sušeného mléka a 20 lžic práškového cukru). Barvím ho tak, že do maliličkatého množství vody dám potravinářské barvivo (černá - smíchám modrou, zelenou a červenou) a pár kapiček přidám do hotového marcipánu. Nedávat moc barvy, je slaná a barva se asi po hodině zvírazní. A pokud potřebuji jen kousíček, třeba na oči, tak no jen hotový natřu štětečkem, pak se krásně leskne.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.