Nejste přihlášen/a.
je lepší do brambor dát vajíčko? Jakou mouku dáváte? Díky všem![]()
Nevím jakou mouklu tam babička nebo máma dávala ale když vzpomínám tak mi to přijde že to byla polohrubá nebo hrubá a určitě vejce a placky se pekli jen tak na plátu na sporáku (kuchyňském na uhlí! Na to jen jakákoliv marmeláda či džem.JJ to je tak dávno,že to již ani není pravda.
,,jsem z jižní Moravy a naši dělali je také na peci jen tak,,pomašlovali a posypali mákem a kladli na talíř jako když s e dělá táborák a polili máslem ..To se jedlo teplé.
Neznám nic lepšího.
Od me babicky uvarene brambory ve slupce se necaji prs noc vychladnou a druhy den se oloupaji promackaji v mackatku na brambory ve stredu se udela dulek kam se da zloutek prida se hladka mouka a sul vyvaluji se alecke enke placky ktere se na suchem platu opekaji a potiraji maslovackou nejlepe husim sadlem my jme je jdli s kyselim zelnym salatem na Plzesku vyborne
Sbíhají se mi sliny, když to čtu.
Občas jsem nesolené těsto na bramborové knedlíky rozválela, posypala solí a kmínem a ještě jednou přejela válečkem, aby se semínka zatlačila do těsta. Radélkem nakrájela na menší kousky a ve vrstvě oleje smažila.
Když jsem placíčky nechala na kredenci, za chviličku nezbylo. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.