Placky z vařených brambor

Od: Datum: 12.10.12 09:53 odpovědí: 10 změna: 14.10.12 10:40

je lepší do brambor dát vajíčko? Jakou mouku dáváte? Díky všem;)


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 12.10.12 10:06
 

Já dávám hladkou mouku a bez vajíčka - aŤ se povedou a pracujte rychle řídne to .

 
Datum: 12.10.12 10:19
 
avatar

Hladkou a bez vejce, péct nasucho nebo jen na velmi málo mastné teflonové pánvi. Mňam, díky za tip na dnešní večeři, už dlouho nebyly:-P

Ohodnoceno: 2x
 
Od: kudrlinka
Datum: 12.10.12 11:38
 

A je to...pekla na dvou pánví, lehce potřené a placky nemají žádnou chybu... *palec*

Od: hahanaj*
Datum: 12.10.12 16:46
 

tak to je paráda ,že se povedly- já je potírám domácími hruškovými povidly - jsou famózní

 
Datum: 12.10.12 11:40
 
avatar

Já dávám hladkou mouku, vejce nedávám. Peču je pouze na sucho. Upečené mírně potřu sádlem a nejraději je mám k bramborové nebo houbové polévce i jako samostatný oběd. Na sladko je potírám povidly a mírně pocukruji. Každý to má rád jinak.;)

 
Datum: 12.10.12 17:41
 
avatar

Nevím jakou mouklu tam babička nebo máma dávala ale když vzpomínám tak mi to přijde že to byla polohrubá nebo hrubá a určitě vejce a placky se pekli jen tak na plátu na sporáku (kuchyňském na uhlí! Na to jen jakákoliv marmeláda či džem.JJ to je tak dávno,že to již ani není pravda.

 
Datum: 12.10.12 21:44
 

diesel. s medem byly nejlepší :).

 
Od: polinek*
Datum: 13.10.12 12:47
 

,,jsem z jižní Moravy a naši dělali je také na peci jen tak,,pomašlovali a posypali mákem a kladli na talíř jako když s e dělá táborák a polili máslem ..To se jedlo teplé.

Neznám nic lepšího.

 
Od: mmaurova
Datum: 13.10.12 23:11
 

Od me babicky uvarene brambory ve slupce se necaji prs noc vychladnou a druhy den se oloupaji promackaji v mackatku na brambory ve stredu se udela dulek kam se da zloutek prida se hladka mouka a sul vyvaluji se alecke enke placky ktere se na suchem platu opekaji a potiraji maslovackou nejlepe husim sadlem my jme je jdli s kyselim zelnym salatem na Plzesku vyborne

 
Datum: 14.10.12 10:40
 
avatar

Sbíhají se mi sliny, když to čtu. *hi* Občas jsem nesolené těsto na bramborové knedlíky rozválela, posypala solí a kmínem a ještě jednou přejela válečkem, aby se semínka zatlačila do těsta. Radélkem nakrájela na menší kousky a ve vrstvě oleje smažila. *jasne* Když jsem placíčky nechala na kredenci, za chviličku nezbylo. :D

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.