Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěla bych radu. Mám neschopenku, kterou mi mají ukončit tento pátek, ale v pátek chci odjet na víkend. Vycházky mam do 19:00 a tak nevím jak to udělat, jestli ukončit neschopenku ve čtvrtek nebo v pátek. Díky
Zdravím. Pokud jste ve stavu nemocných do pátku, ponechala bych na lékaři rozhodnutí, kdy neschopenku ukončí. Neříkala bych si o ukončení o den dřív. Pokud Vás uschopní v pátek dopoledne, pak odpoledne již nebudete ve stavu nemocných, takže se domnívám, že ke kontrole již nebude mít nikdo tento den důvod, již nebudete na neschopence, nýbrž ji budete mít ukončenou. Případná kontrola tedy by byla, dle mého soudu, již bezdůvodná.
doplněno 10.10.12 13:36:Pokud byste si dala ukončit neschopenku ve čtvrtek, pak byste v pátek šla do práce?
Kapkonadeje,promiň ale to je pěkná blbost.Pokud mi lékař ukončí neschopenku v pátek dopoledne,předpokládám,že datum práce schopného bude sobota.Takže kontrola může přijít až do večera dne ukončení neschopenky.No přeci by jste nešla po ukončení neschopenky např.na dvě hoďky do práce!
No, chceš-li mít jistotu, nech si ji ukončit čtvrtkem, ale rozhodnutí je stejně jen na tobě. Já jen říkám, že ti v pátek můžou přijít do 21:00. Je tam sice malé procento, ale je tam.
Je malá pravděpodobnost, že by kontrola ještě přišla. Dočasná pracovní neschopnost bude ukončená, doklad práce neschopného pojištěnce (žlutý díl neschopenky) vrátíte lékaři. Nebudete už prakticky ve stavu nemocných. Pokud ale nechcete riskovat, neschopenku si nechte ukončit ve čtvrtek, v pátek ale budete muset do zaměstnání.
doplněno 10.10.12 14:05:Pokud máte DPČ a na pátek nemáte plánovanou směnu, do práce samozřejmě nemusíte.
Kontrola může přijít i minutu před půlnocí! ne jen do 20:00 či 21:00.Běžně ale kontroly OSSZ chodí jen v rámci jejich pracovní doby z důvodů placení přesčasů a mimo chodí jen na udání! Nevím jak na Ko od zaměstnavatel.Ale z ossz mám ověřeno od velmi dobré známé!
To Nunik-nevím jaký je Váš lékař,ale zkuste aby Vám ten poslední den napsal tam kam pojedete (minimálně mu to sdělte)nebo to riskněte pravděpodobnost že by Vás kontrolovali je velmi malinkatá.Mně osobně obvodní v nutnosti být jinde než v méstě trvalého vyhoví a napíše (samo,že ne u chřipky nebo podobného ,jen tam kde to jde) tam kam potřebuji!
doplněno 12.10.12 18:03:To Ladadal byl jste rychlejší.
Pokud přijde kontrola a vy neotevřete, ještě to neznamená, že jste porušila tu domácí rekonvalescenci - přece co když člověk spí, zvlášť jedná-li se o pozdní odpolední, či snad teoreticky večerní hodiny? Nefunguje tam něco jako "druhý pokus o návštěvu"? Nebo třeba kdyby nefungoval zvonek?
roxana: tohle právě nefunguje, jako práce neschopný jsi povinna zajistit, aby se na tebe kontrola dozvonila. Nedozvoní-li se, je to bráno jako porušení rekonvalescence. Jediné, co tě omlouvá je případ, kdy bys byla na kontrole u doktora, eventuelně třeba na pohotovosti s nějakým problémem.
doplněno 12.10.12 18:33: Diesel, nojo, já se na to před měsícem schválně ptal, protože od doby, co nám po zahradě běhá pes máme zvonek vypnutej, tak jsem chtěl mít jistotu. On sice pes upozorní, když se k nám někdo dere, ale zásadně dovnitř nikoho nepustí a kdybych náhodou neslyšel štěkání, tak mě zajímalo, co se bude dít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.