Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gynekologická prohlídka - první pohlavní styk

Od: barunka15 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,není to tedy můj případ ,ale co když je dívce 14 let a už prožila pohlavní styk a přijde na prohlídku, co se stane? Je ještě pod zákonem,tak jestli to nějak budou řešit nebo to bude probíhat uplně normálně bez ohledu na její věk?
A ještě další příklad co když na tu prohlídku přijde dívka,také ve 14 a je stále panna ale už se chystá na prvni pohl.styk ,doporučí jí antikoncepci,nebo ne protoze je pod zákonem?
Děkuju opravdu mě to zajímá

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Doktor na dívce samozřejmě nemá šanci poznat, že nějaký pohlavní styk měla. Panenská blána se může protrhnout z mnoha důvodů a nijak se to na ní nepozná. Dost pochybuji, že by to nějak komentoval nebo dotyčné sděloval, v jakém stavu ji (blánu) má. Či nemá. A to ani nemluvě o tom, že se naopak klidně může stát, že se blána při prvním styku ani neprotrhne (i když to není moc časté).

Antikoncepce je jiná věc, tam hodně záleží od konkrétního typa doktora. Buď se bude vzpírat dát prášky bez důvodu, i když tvrzení o bolestivé nepravidelné menstruaci by ho patrně pohnulo k tomu, aby je tedy nakonec předepsal. Nebo je má v oblibě a napíše je na požádání a nebude řešit vůbec nic.

hodnocení

1x

Oba rádci přede mnou mají pravdu.

Já chci jen říci - děvčata, kam proboha spěcháte? Na starosti je vždycky času dost a je lépe si uchovat svůj pel co nejdéle, než být v 16 nějaká ošoupaná rašple.*modla*

Já se ve 14 ještě prala s kluky, hrála kuličky, lítala na kole a vůbec mě nenapadly otázky sexu a antikoncepce. To začalo až tak o 5 let později. A věřte mi, nezmeškala jsem vůbec nic. Jaga.

axlik*
hodnocení

0x

Doktor to musí zachovat jako lékařské tajemství, čili řešit se to nebude ;) kdyby to vykecal tak si sám udělá problém.. A ano antikoncepti doporučí třeba i na akné, nebo kvůli nepravid. menstruaci, není to jen na jedno :) Naskytá se otázka, není lepší počkat, než být nervozní? :)

koudalak*

ale pozor, neplatí to vždycky! Tady v tom blbákově co v tomhle státě máme MUSÍ doktror prásknout úřadům pacienta když se třeba psychologovi/psychiatrovi svěří, že udělal něco nezákoného, když obvoďák zjistí, že byste měl přestat řídit, tak vás taky napráší a i ten gynekolog, když by se holka přiznala že měla sex, tak to musí hlásit.

Kdepak lékařské tajemství... to už dávno neplatí.

figurek*
hodnocení

0x

no já bych případným moralizátorům připoměl, že Ježíšek se narodil, když bylo jeho mámě čtrnáct let. *houpy*

ladaadal*

Nojooo, ale panna Marie počala jako první žena bez pohlavního styku. Když napíšeš A, musíš doplnit i B, jinak to pak vypadá jak zprávy v našich zdělovacích prostředcích*smich*.

A i kdyby byla Mařka k...va, tak já stojím za názorem Jagy. Asi budeme odchovaní stejnou dobou*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma gynekologicka prohlidka
Otázky na téma jak na prvni styk
Otázky na téma první pohlavní styk
Otázky na téma první styk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]