Pečení - buchta vždy spadne

Od: Datum: 09.10.12 16:21 odpovědí: 4 změna: 09.10.12 17:13
avatar

Ráda a často (i když poslední dobou ne tak často, jak bych chtěla) vařím a obzlášť - peču. Nikdy (málokdy) se mi moučník srazil. Měli jsme klasickou eletrickou troubu. Jenže teď jsme ji nahradili novou troubou s horkovzduchem a x dalšími funkcemi (to u té staré nebylo, byl tam jen gril a normální) a mi se skoro vždycky buchty/bábovky srazí.

Dříve jsem to dělala tak, že jsem rozehřála troubu, dala do ní těsto a když už to bylo, tak jsem troubu vypla, pootevřela a nechala tam buchtu cca 15 minut, a pak ji vytáhla a nechala zcela vychladnout na lince. Pak teprve vyklopit.

Teď opět rozehřeji troubu, dám tam těsto a vypnu, když už to je (v této fázi je buchta v 90 % případů krásně nakynutá), ALE ať ji nechám uvnitř nebo hned vytáhnu, tak prostě spadne. Nevím, čím to je, recepty mám pořád stejné :(.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.10.12 16:42
 
avatar

Také mám horkovzdušnou troubu, na pečení bábovek, koláčů a sladkých jídel jí nepoužívám. Zapínám pouze klasické pečení. Podle mně je jedno jak to pečete, problém nebude u trouby. Tady bude na vině asi kypřící prášek. Já upečené moučníky vytahuji z trouby hned, nejsou potom vysušené.

doplněno 09.10.12 17:36:

Další možností je, že stará trouba vyhřívala na méně stupňů, než na kolik byla nastavená. Byla jste už zvyklá nastavit určitou teplotu. Při rychlém pečení bábovka nebo koláče rychle nabydou a po upečení "spadnou".

 
Datum: 09.10.12 16:55
 
avatar

Dělo se to právě i s buchtami bez kypřícího prášku. Dřív vůbec, až právě teď s novou troubou. Zkoušela jsem místo horkovzduchu pečení "shora a spoda" a stejně se to srazilo během "chladnutí" (ať už to bylo v troubě nebo ne).

Datum: 09.10.12 17:07
 
avatar

Na tohle si stěžovala kamarádka a pomohlo, když jsem ji přiměla přečíst si návod :-D Bylo potřeba jiných programů, než kvalifikovaně odhadovala. A fakt je, že mi taky trvalo, než jsem si u horkovzduchu vychytala časy (jiné) a teploty (taky jiné), než jsem byla zvyklá. Udělejte hromadu těsta a berte to jeden po druhém... taky hodně záleží, jestli máte plech (formu) položenou na dně nebo na podstavci. Příliš mnoho proměnných

 
Datum: 09.10.12 17:13
 

Zkuste dat do dobre rozpalene trouby na 180 a drzet prvnich 10minut tuto teplotu,pak podle potreby postupne snizit teplotu.buchtu vytahnout hned,nekdy je dobre ji ihned po vytazeni propichat spejli,ale vetsino nedelam.

Ohodnoceno: 1x
 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.