Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí hubnutí

Od: bazim* odpovědí: 20 změna:

Zdravím lidi je mi 19 let měřím 175cm a Vážím 79 KG, čili mám lehkou nadváhu a rozhodl jsem se s tím něco dělat, ale chtěl bych si vystačit s nějakým domácím hubnutím. Žádné trenéry, či seznamy co jíst a co ne, žádné prášky atp.

Chtěl bych doporučit jak dlouho a jak denně cvičit, aby to mělo efekt. Zatím dělám denně 100 sklapovaček, ale asi půjdu na 200 sklapovaček denně bude to mít nějaký vliv?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Sklapovačky nemůžou škodit, ale je to jednostranný pohyb, který Vás přestane brzy bavit. Nejpřirozenějším pohybem je chůze. Dopřejte si každý den svižnou procházku. Do zaměstnání či do školy choďte pěšky, jde-li to. Zajděte si zaplavat, zaběhat. Každý pohyb se počítá. Upravte jídelníček. Omezte cukry, tuky, bílou mouku. Žádné sladké nápoje, stánky s rychlým občerstvením, nepřejídejte se.Jezte často, ale v malých porcích. Dodržujte pitný režim. Nedělejte z toho ale žádnou vědu. Je třeba snížit příjem a zvýšit výdej energie. A váha půjde pomalu, ale jistě dolů.

hodnocení

1x

Když nechcete nic složitého, zkusím to na Vás jednoduše:

1. omezte přílohy

2. přidejte zeleninu

3. místo výtahu choďte pěšky

4. vystupte o zastávku dřív a dojděte pěšky

P.S. Ty sklapovačky si nechte, když Vás to baví, proti gustu... nicméně aby člověk u čehokoliv vydržel, musí to být zábavné a pestré (jak pohyb, tak strava)...

sargo*
hodnocení

1x

Je třeba opravdu hodně cvičit, aby se vyvážila strava, která za moc nestojí. Navíc tělo si na pohyb zvyká, přizpůsobuje se mu, a jsou třeba stále vyšší dávky ke kompenzaci jinak nezdravého životního stylu :) Ale jako trenéra fakt nepotřebuješ, na prášky skutečně kašli, a seznamy jídel taky nepotřebuješ, protože co jsou blbosti víš z hlavy a představu o rozumné porci má člověk taky i bez vážení každé lžíce; navíc žádná koule také nejsi, takže to nebude tak zlé. Takže když budeš jíst alespoň trochu rozumně (tj omezit sladkosti, tučné, smažené, pivo...) a v rozumných množstvích, a ty sklapovačky doplníš něčím, aby se pocvičil i zbytek těla (mohl by se ti líbit třeba vězeňský trojboj - dřepy, kliky, sklapovačky ;)), budeš v pohodě.

imis*
hodnocení

0x

Změna/úprava stravy, příjem stravy, pohyb. . . Takhle se začína hubnout.

Pohyb je na prvním místě a jesli budete běhat, jezdit na kole, cvičit doma. Všechno se počáítá! Hl. všechno s panem Mírou ;)

axlik*
hodnocení

0x

Právěže nejdůležitější je změna jídelníčku, pak až pohyb..Jestli vážně věříš že zhubneš takovou deb!lní metodou tak hodně štěstí! Vážně je tak těžký si o tom na internetu něco přečíst? Existuje tolik stránek, ale ty radši budeš blbej, cpát se hranolkama a myslíš si že ti to zpraví sed lehy..Hodně štěstí fakt... *zed*

BTW. Já změnou jídelníčku od července zhubnul 5Kg, bylo to účelově, rok jsem nabíral tuk, abych ho pak využil při posilování..

stirecek*
A jak se da využít tuk při posilování? To slyším poprvé...:)
sargo*

No rozhodně dá mnohem víc práce zvedat sám sebe... ušetří za činky... *smich*

stirecek*
hodnocení

0x
Stravu jsi odmítl hned na začátku, takže se zbytecne dřeš. Lehni si v klidu na gauč, protože ti nepomůže ani 500 sklapovacek 3x denně.

zinna
hodnocení

0x

Jídlo tvoří až 65% úspěchu při hubnutí, ve zbylých 35 % je sport, psychika a relaxace. Takže dokud neupravíte jídelníček, tak jsou sklapovačky k ničemu. Hlavně by to chtělo zařadit aerobní pohyb (kolo, brusle, plavání, běh,...) pro spalování tuků. Pokud sám nevíte a i tak nechcete zajít k odborníkovi, tak se alespoň rozhlédněte po internetu.

sambi*
hodnocení

0x

Dobrý den je to velice jednoduché nejdříve se musíte podívat, jak již psal autor příspěvku předemnou na jídelníček. To je základ úspěchu,

Co se týče cvičení, pokud chcete pouze zhubnout a nenabírat přitom svaly, doporučuji kardio: například ježdění na rotopedu.

Pokud chcete opravdu spalovat tuky, musí vaše cvičení trvat déle, nežli 30min poněvadž je různými studiemi dokázáno, že při cvičení se cca prvních 30minut spalují pouze cukry získané z denní potravy, až po této době začíná tělo šahat do tukových zásob.

Dále pro spalování tuků je nejlepší 55-65% maximální tepové frekvence, doporučuji koupit sporttester mám ho a rozhodně se vyplatí člověk si může kontrolovat tep a přizpůsobovat se tomu. Cvičení je pak mnohem efektivnější.

bazim*
hodnocení

0x

Díky všem moc za rady byl jsem dlouho pryč a dostávám se sem až nyní, ale vaše všechny tipy a rady si pročtu a už teď vám moc děkuji.

Zatím jsem si udělal plán takto: udělám cca. 15-20 klik. poté 100 sklapovaček a poté opět 15-20 kliků a pak si jdu na 15+- minut zaběhat, tak doufám, že to bude mít nějaký efekt po nějakém čase. Co myslíte?

martina0*

Já tedy nejsem odborník, ale dle mého byste si měl prvně zaběhat (zahřát svaly :)) a až poté jít na posilování

stirecek*
Běhat můžeš před i po, je to vcelku jedno, protože během se svaly nezahrivaji. Navíc kliky nebo sedy lehy neni posilování. Po posilování se běhá proto, aby se ze svalů odplavila kyselina mléčná, při dostatečném pitnem režimu. Ovšem strava je základ, jinak jak jsem psal, vše ostatní ztrácí smysl. Pokud nezmenis stravu, musel bys běhat daleko vice.
doplněno 19.11.12 09:41: Na stránce nahoře máš hledej - napiš hubnutí nebo zdravá strava atd. Nebaví mně psát romány pořad dokola. Tohle téma je tu časté, takže toho najdeš dost dost

bazim*
hodnocení

0x

A co tedy opravdu, ale OPRAvDU nemám jíst, když chci hubnout pár příkladů bych prosil. Jen opravdu co vás napadne a co opravdu by nebylo dobré jíst při hubnutí nějaké určité jídla.

imis*

Co tak jíš všeobecně?

Třeba můžeš všechno ale např. Když si máš dát hranolky, tak ty ne ale radeji brambory. Nevyhledávat tatarku, smažená jídla. Do cvičení bych doporučil brambory vařené, rýže, někdy testoviny. Masá pečené vařené - libové. Ke každému jídlu zelenina, salát, každý den 1-2 jabka, mrkev, zelí ...

KDyž budeš jest nějak takhle a nebudeš kupovat FAST FOOD, tyčinky, chipsi a ostatní srajdy tak můžeš čeka změnu.

K tomu běhání, myslím že 15 min je málo. Teď se mi povedlo chodit každý den běhat cca 30 min, ale ani to nestačí.

Jo a né moc chlastu. Né jeden zhubl, když si přestal dávat oblíbené pivečko, vínečko atď. ..

bazim*

Děkuji za rady já ani tak "hrozně" nejím. Tím myslím, že např. hranolky nejím vůbec, tatarku také né (mám raději kečup), ale tedy se přiznám, že ani těch jablek moc nesním za den.

Problém v tom kde jsem napral tuto maličkou nadváhu je po maturitě. To pár fast food obchůdků bylo a hlavně spíše toho chlastu no, ale to už opravdu nyní tak není.

cocinkamichalka*

Tak zrovna ten kečup je plný cukru a dalších hnusů... *blee* Ale s tím alkoholem je to pravda. Brácha přestal pít pivisko a kila šla hned dolů...

imis*

Kečup se dá koupit i kvalitní (třeba z Lidlu) ... a je za pár šupú. A člověk toho nejí litry denně. :D

artik*

tak třeba smažený jídla , sladký jídla ( sladkosti ) , nejíst hodně ovoce , tučné sýry .

doplněno 19.11.12 10:10:

jinak na to kolik měříš a vážíš , by jsi musel mít sakra pohybu ,aby jsi zhubnul . 4x týdně běhat ( cca po 1hodině ). 2x týdně posilovnu , přidat plavání .

petra*
hodnocení

0x

Já osobně nedokáu dret dietu. Nejíst to co mi chutná. a místo toho mít zeleninu . Nala jsem si proto dost dobré cvičení ... ulozto.cz/... ...Má 1. 2. a 3. level. Kady z nich se cvičí 10dní, postupně.Táke to máte zhruba na měsíc. Díky tomu jsem i bez diet zhubla 6kg :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]