Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak mám nastavit šicí stroj pro šití fleecu.. Mám starou dobrou Veritasku, na které prošiji skoro všechno, ale včera jsem chtěla dětem ušít nákrčníky z fleecu, a nitě se mi pořád vytahávají nebo to neprošívá vůbec. Není to ten silný fleece, ale slabší - deka z Ikey. V šití jsem začátečník a stroj neumím nastavovat...
Moc děkuji!
Eva
Mám také Veritasku a prošila jsem v pohodě třeba i rozkrok u riflí. A taky jsem šila péřové deky.
Vezměte si odstřižky té látky, dejte je na sebe, abyste měla tu tloušťku, jakou pak budete prošívat. A tím knoflíkem proti Vám - vlevo, si nastavujte napětí horní nitě. Otáčejte o kousek, pak zase několik stehů, abyste viděla, co se změnilo. Tím se zaručeně stehy upraví. Je tam + a -. Tím + zvětšujete napětí nitě, tím - jej zmenšujete.
Pokud by Vám to opravdu nešlo, dejte přes látku jemný papír - pijáček a zkuste šít přes něj. Ten pak z toho hotového výrobku vytáhnete. I to může pomoci.
Ať se dílo podaří. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.