Co vytvořit dalšího z jablek?

Od: Datum: 05.10.12 16:19 odpovědí: 14 změna: 16.10.12 11:01
avatar

Prosím o radu, co ještě udělat z jablek? Máme jich letos nějak moc, již mám sterilované ve sklenicích, přesnídávku, křížaly, kompot. štrůdl, buchty,dortík z piškoty a pudinkem, už jsem taky dělala často, poraďte osvědčený recept na něco vyzkoušeného? Přidejte klidně i recept na neobvyklé řezy, ať mám inspiraci, díky všem...Mošt anebo naložit a přepálit, to nechceme. Děkuji.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.10.12 16:29
 
avatar

tak mne napadl pečený čaj-i když nevím zda jen z jablek,spíše i s jiným ovocem.

doplněno 05.10.12 16:31:

pkd neznáš tak zkus zde : http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=jablka

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hahanaj*
Datum: 05.10.12 16:33
 

žemlovku jen s jablky nebo na půl s tvarohem

výborné jablkové knedlíky

1/2kg oloupaných jablek nastrouháme na hrubo

a smícháme s 13 dkg dětské krupičky v míse a necháme 3 h odležet

Pak utvoříme kulaté knedlíky a vkládáme do vroucí vody- vaříme cca 10 minut dle velikosti knedlíků

já dělám malé jako pinpong míčky a jsou vařené cca za 2 minuty

Sypeme dle chuti - nejlepší jsou s cukrem a skořicí maštěné máslem

také dělám plněná jablíčka přelitá pudinkem

Jablka oloupu vykrojím jádřinec a díru po něm naplním pikantí nejlépe rybízovou marmeládou , nebo rozinkami namočenými v rumu

dám na pánvičku s trochou rozpuštěného másla a podusím /jen trochu ,aby se jablko nerozpadlo /

jablíčko servíruji na talířku polité vanilkovým pudinkem - lze přizdobit dle svého zvyku,dobře chutná s posekamýni ořechy nebo mandlemi

dále jablková kolečka v těstíčku

jablka opět oloupu a vykrojím jádřinec a nakrájím cca na 1cm kolečka -

udělám si těstíčko z vajíčka a mouky a špetky skořice a cukru /to jen pokud jsou jablka kyselejší/

a usmažím na pánvi

jsou moc dobrá i studená je to jednoduchá chuťovka

mám moji kuchařku jablečnou plnou vy zkoušených receptů, nevím který napsat dřív ...

 
Od: buss®
Datum: 05.10.12 17:24
 

Vypílit, jabkoburčál.

 
Datum: 05.10.12 19:10
 
avatar

75dkg nahrubo nastouhaných jablek, 40dkg polohrubé mouky, 25dkg cukru krystal, 4 celá vejce, 1 a půl sklenky oleje, hrozinky namočené v rumu, asi tři líce, tři lžíce strouhaných vlašských ořechů, 3 kávové lžičky jedlé sody, půl balíčku "prdopeče".

To všechno se smíchá a naleje do vymazaného, a hrubou moukou vysypaného hlubšího plechu, nebo plech vyložíme pečícím papírem.

Upečeme normálně, jako koláč. Jak jsme zvyklí na svou troubu.

Mezi tím se udělá krém. 20dkg másla, 20dkg moučkového cukru, pokojová teplota, utřít do pěny, pak přidávat opatrně dva žloutky 4 lžíce rumu, opatrně, po trošiškách, aby se to nezdrclo, a 4 lžíce kakaa. Z toho by měla být ve finále nadýchaná pěna. Ta se pak natře ještě na teplou buchtu a nechá se to vychladit.

Nebo jiná varianta. Rozpustí se čokoláda na vaření ve vodní lázni s máslem, asi třetinu kostky a to se naleje a rozetře také po té teplé buchtě.

Já jsem tento recept dostala, ale jelikož nechci být tlustá na tři prsty, tak si peču jen tu buchtu a ničím ji nenatírám... Jím k snídani, s bílým kafem. A když mne jóóó honí mlsná, a mám ji v lednici, tak si kousek natřu domácí marmeládkou a dám černé kafíčko... Ale to hřeším

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.10.12 20:12
 
avatar

Díky všem, zítra něco vyzkouším. Škoda, že Hahanaj nejdou dát bodíky, když není zaregistrovaná...zaujaly mě ty jablíčka s vínovou omáčkou a v těstíčku, to neznám...Klidně ještě něco poraďte, člověk stále nachází něco nového...Suzymon - tu buchtu znám trochu jinak, ale taky ji dělávám, ale jsme s mužem sami, on moc buchtám nedá a já se snažím moc sladké teď nejíst, neb bych jen kynula...Díky.

Od: tomas447*
Datum: 05.10.12 21:13
 

Ahoj,dej jablka vylisovat do moštárny-vznikne mošt. Celá rodina se potom může utlouct.

 
Datum: 05.10.12 23:00
 
avatar

Žemlovka s jablky a tvarohem je moc dobrá.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 05.10.12 23:04
 
avatar

Ještě dělám žemlovku trojitou - jablka, tvaroh a uvařený pudink.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: lujs®
Datum: 06.10.12 23:53
 
avatar

Brunecová: to teda vypadá jako velká mňamka *smich*

 
Datum: 07.10.12 22:04
 
avatar

Ještě dělám tvarohové šátečky (i jiné tvary, např. hřebínky) s jablky.

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g jemného tvarohu, 20 g moučkového cukru, špetka soli

Na potření 1 žloutek rozšlehaný s 1 lžící mléka.

Na náplň nastrouhaná jablka, skořice dle chuti a strouhané nebo mleté piškoty na zahuštění.

Vypracované těsto dám do chladničky a než vychladne, tak si připravím náplň. Poté těsto vyválím na 3 mm, nakrájím rádýlkem na čtverce (hřebínky na kolečka, přeložím a okraje stisknu vidličkou), dám náplň a rohy těsta spojím. Povrch potřu žloutkem a upeču do zlatova. Je to rychlé, jednoduché a dobré.

 
Od: pt®
Datum: 07.10.12 19:29
 
avatar

Ježkovy oči, oboje vypadá nádherně, budu muset uvařit,:-P už se těším. - pt

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pt®
Datum: 16.10.12 11:01
 
avatar

Tak jsem včera také vyzkoušela s pudinkem, a nějak to rychle zmizlo, dědečkovi chutnalo. ;)

 
Datum: 06.10.12 23:08
 
avatar

Usušit - křížaly.V zimě místo chipsů nebo jen mlska.;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.10.12 11:37
 
avatar

My jsme dělali mošt, a to tak, že jsme jen jablka odšťavnili, dali do sterilních sklenic, bez cukru, bez ničeho a chvíli sterilovali.

Vydrží minimálně do jara.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.