Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podváha a plodnost

Od: lilien208 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jakou mám šanci na otěhotnění když mám podváhu?BMI mám 17 a vážím jenom 40kg i když se snažím jíst hodně.Taky mám problémy s menstruací,když jsem nepbrala HA tak nepřišla po vysazení antikoncepce vubec třeba i 2 měsíce,a musela jsem na vyvolávačku.Takže vlastně nevím,kdy mám plodné dny,když mám nepravidelnou menstruaci. stalo se mi,že jsem si později vzala pilulku HA kterou už beru předposlední tyden,beru tu na tři měsíce a pak 4dny potom jsem měla styk a podle te kalkulačky na netu jsem měla mít plodné dny.Tak by mě zajimalo jestli můžu byt těhotná nebo ne.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Velká šance na otěhotnění není. A což teprve děcko donosit. Ono si bere živiny z matčina těla. A u Vás opravdu není odkud si je brát.

S tím souvisí i ztráta menstruace, což je běžný úkaz třeba při mentální anorexii.

Prostě chce to za pomoci lékařů přibrat a až Vám takových 15 kilo přibyde, uvidíte, jaké pěkné mimčo se Vám pak narodí. Za současné váhy se o těhotenství ani nepokoušejte, nemá to vážně cenu. Byla byste jen zklamaná.*houpy*Jaga.

pb®
hodnocení

0x

Absence menstruace může jít ruku v ruce s malým množstvím tuku v těle. To je známá věc. Tím je také snížená plodnost. Jestli jíte normálně a přitom jste stále hubená, je na čase nechat se vyšetřit u lékaře. Za výraznou hubeností může být třeba porucha štítné žlázy a s nemocnou štítnou žlázou je otěhotnění také težší ba dokonce při neléčeném onemocnění nežádoucí, protože může mít za následek snížené IQ dítěte. Plodné dny se přesněji určí podle měření bazální teploty, než podle nějaké kalkulačky, zvlášť když nemáte pravidelný cyklus. Jestli jste nebo nejste těhotná, na to Vám nikdo v diskuzi neodpoví, to určí jen těhotenský test nebo gynekolog.

itan71*
hodnocení

0x

lilien208 s takovou podváhou ikdyby se podařilo otěhotnět myslím že by to bylo stejně rizikové nejlépe by bylo dobré zajít k lékaři jak nabrat váhu a potom za gynďákem. Hodně se snažit jíst, je málo, pokud jíte jen převážně zeleninu,ovoce atd. je málo z toho se nedá přibrat ikdyby to bylo po vagonech.

eulalie*
hodnocení

0x

Podle jaké kalkulačky na netu? Osobo, plodné dny se nepočítají podle kalkulačky na netu, ale podle vaší bazální teploty. Kalkulačka je jen orientační. Pokud chcete zjistit, jestli máte ovulaci a tím i plodné dny, musíte si začít měřit svoji bazální teplotu po dobu alespoň jednoho měsíce, raději déle, abyste měla možnost srovnání. Ale když berete HA, tak žádné plodné dny stejně nenaměříte. HA většinou blokuje právě tu ovulaci. Takže tu bazální teplotu je možno měřit, až když HA úplně vysadíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]