Co s jablky?

Od: Datum: 01.10.12 09:42 odpovědí: 9 změna: 07.10.12 00:40

Dobrý den, poradí mi někdo prosím, co mohu udělat s jablky, když je potřebuji co nejrychleji zdělat? Mohu je oloupat nakrájet a zmrazit? Děkuji


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.10.12 09:59
 
avatar

Do velkého modrého okna zadejte -co s jablky- a vyjede spousta rceptů a rad z archivu ;)

doplněno 03.10.12 10:25:

https://www.poradte.cz/nejen-…9-co-dobreho-z-jablek.html#23

 
Od: dery®
Datum: 01.10.12 10:10
 

Já jablka vždycky oloupu, nastrouhám a zavařím (zavařuju zásadně v mikrovlnce).

Máme rádi štrůdl a různé jablečné koláče, takže se to hodí - nemusíte už později jabka shánět a připravovat, prostě jen otevřete sklenici, vyklopíte na těsto a koláč nebo štrůdlík je hotový za chvilku

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.10.12 10:27
 

Děkuji. A jak je zavařujete v mikrovlnce?

Od: dery®
Datum: 01.10.12 10:39
 

Jablka nijak nesladím, nekořením, dávám je samotná do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Délka zavařování závisí na výkonu vaší mikrovlnky a na velikosti sklenic.

Rozpis a postup najdete třeba tady.

http://www.toprecepty.cz/rece…6972-zavarovani-v-mikrovlnce/

Já mám výkon 900W, tzn. že např. 3 velké sklenice (720 ml) budu vlnit na plný výkon 13,5 minuty. (jedna se vlní 4,5, čas se násobí počtem sklenic).

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ruze®
Datum: 05.10.12 15:27
 
avatar

Do mikrovlnky s kovovým uzávěrem? To bych asi měla docela strach! Jednou jsem tam omylem dala talíř se zlatým okrajem a to jste měli vidět ten ohňostroj! )

doplněno 05.10.12 15:31:

Já je suším v sušičce.Nakrájím na plátky,je to rychle usušené a místo chipsů k telce jsou skvělé!

 
Datum: 01.10.12 10:33
 
avatar

Jablka oloupu a nastrouhám nahrubo. S těmito pracemi mi vydatně pomáhá dědeček. Připravím si vymyté sklenice 0,7 l, mohou být šroubovací i ty zatloukací. Naplním je natěsno jablky, mačkám je tam. Bez cukru, vody a koření, prostě ta jablka samotná. Uzavřu a sterilizuji na sporáku v hrnci. Mám hrnec, kam se vejde 7 sklenic, ale lze dát i dvě vrstvy. Steriluji při 80 stupních asi 15 - 20 minut.

Tato jablka pak můžete použít do všeho. Naplnit jimi štrůdl, udělat jablečnou buchtu /recept jsem sem už dávala do jiné otázky - je moc prima/, nebo třeba udělat žemlovku. Je to rychlé, není třeba už nic strouhat a připravovat, jen vyklopíte sklenici a můžete vařit. Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jana*
Datum: 01.10.12 13:19
 

do 5l hrnce nakrajene jablka i se slupkou, ctvrt litr octa ,pul kg cukru ,priklopime poklici nechame do druheho dne

pak povarime ,kdyz jsou jablka trochu rozvarena plnime horka do sklenic,zavickujeme a obratime dnem vzhuru

studene obratim a uklidim,vydrzi nekolik let ,chutna lepe nez merunky,delam ho leta,vyborny na kolace ,moucniky, omolety a.t.d.

vyborne.

 
Od: buss®
Datum: 03.10.12 10:28
 

Do palírny.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: askmenow*
Datum: 07.10.12 00:40
 
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.