Jak uchovat žampióny?

Od: Datum: 01.10.12 09:18 odpovědí: 5 změna: 01.10.12 10:29
avatar

Dobrý den, stojím před problémem. Manžel dostal k svátku praktický dárek - veliký pytlík kupovaných pěkně zavitých žampiónů. Chci je smažit. Nesníme je ale najednou, jsou tak na 3 obědy.

Jak mám uskladnit ten zbytek? Oloupat a dát zamrazit? Nebo obalit a dát zamrazit už obalené?

Krájet na plátky pod maso je nechci, to mám už dost lesních hub. Chceme si je užít smažené. Proto prosím, poraďte mi, jak si uchovat ty, které nesníme dneska. Děkuji vám všem za vaše nápady. *slunce*Jaga.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.10.12 09:26
 
avatar

Jaguško, hned bych se na ně pozval. A stačila by mi k nim jen tatarka. Neměl jsem jich nikdy tolik, abych je skladoval, ale myslím si, ža tak 3 dny vydrží mormálně v chladničce, možná i déle. Pokud bych je chtěl skladovat, tak bych je obalil a pak dal zmrazit. Aby se daly rovnou zmražené dát do friťáku.

 
Od: ron*
Datum: 01.10.12 09:34
 

Dobrý den.

Nedávno jsem řešila stejný problém. Žampiony jsem obalila a dala zamrazit. Po vytáhnutí z mrazáku byly ale mokré, nevzhledné, strouhanka při smažení na houbách nedržela.

Vyzkoušela jsem i jiný způsob. Houby jsem oloupala, nakrájela na plátky a zamrazila v mikrotenovém sáčku. Po vytáhnutí nechala trochu povolit, potom už klasická příprava. Dejte je alespoň do tří sáčků nebo ještě i do krabičky, jinak Vám provoní celý mrazák. Takto uchované žampiony jsou dobré, ale samozřejmě čerstvým se nevyrovnají.

doplněno 01.10.12 10:31:

Já obaluji plátky. Vím, že někdo smaží žampiony celé. Ale já je smažím na silnější plátky na pánvičce, friťák nemám.

 
Datum: 01.10.12 10:11
 
avatar

Díky za odpovědi, Ladina klidně zvu, je jich dost. Dcera to kapku přehnala.*palec*

Ron, když já nechci ty plátky. Já je chci vcelku, aby byly na smažení. Plátků mám dost z hřibů, kozáků a křemenáčů.

Mě by zajímalo, zda je zmrazit obalené, nebo "nahaté". Je pravda, že ta strouhanka by se mohla rozmáčet a toho se bojím. Není to pak ani hezké ani chutné. Jaga.

Datum: 01.10.12 10:29
 
avatar

Obalených a mražených potravin se prodává celkem dost. Vtip je v tom, že se po obalení musí zmrazit co nejrychleji. To znamená, že bych je rozložil na tác nebo plech a strčil do mrazáku. Jedině tak mohou zmrznout velice rychle. Teprve po zmrznutí bych je dával do pytlíku nebo do krabičky. A při použití z mrazáku hned do friťáku, aby neměly šanci povolit. Sice budou prskat a pěnit, ale začnou se hned smažit a obal se tím uzavře a neopadá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.10.12 10:06
 
avatar

U nás vždycky někdo doveze z Polska, kde výjdou levně, krásné žampiony. Také pytlík, které nikdo nezpracuje najednou. :) Já je vždycky nakrájím na plátky a dám bez jakékoliv úpravy na mražák. Když jich mám jen pár, tak do malé krabičky nakrájené natenko a když jich mám dost, tak na větší kusy do větší krabice, třeba od zmrzliny. Z malé krabky něco jako smaženici na večeři a z velké pod maso, na omáčku. Totiž, když je ještě zmrzlé vyklopíte na rozpálený omastek se špetkou kmínu, úžasně zavoní. Víc než čerstvé hříbky přímo z lesa. Proto raději používám ty zmrzlé.*hej*Dělám to takhle roky.

Ohodnoceno: 1x
 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.