Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem přímo v tescu v optice vybíral kontaktní čočky, paní mi změřila zrak, zakřivení, vše probíhalo velmi profesionálně, ale řekla mi, že mojí velikost nemají skladem, a proto to objedná, potrvá to tak týden, ale že na pravém oku mám malé zakřivení, proto asi budu muset nosit jednodenní. Mám rozdílné dioptrie, L 0,25 a P 0,50-0,75, to vím už od očaře. Zašel jsem ještě k druhému optikovi v grandOptical, a tam mi provedli ten samý úkon, ale hned mi dal měsícní, na obě oči stejné, 0,5. Myslíte, že mám mít obavy, zda je to tak správně, nebo bych měl raději zajít ještě do toho tesca. Zase dávat za aplikaci 500 tady a 400 ještě v tescu se mi nechce.
Dobrý den, někde Vám dioptrie ,,zaokrouhlí,, a 0,25 pro ně nic není. Ale já bych v tom taky byla opatrná,nosila jsem čočky 2 roky a nechala jsem si je změřit přesně a pak už si je objednávala sama.Jednodenní jsou sice dražší,ale pro mě byly lepší a praktičtější. Vytipovala jsem si značku která mi seděla a nosila je 2 roky. Teď už jsem po operaci očí a nemůžu si to vynachválit,ale přece jenom já měla dioptrie kolem 5ti, vy jste na tom lépe
Pro vlastní klid bych se obrátila na svého očního lékaře (pokud špatně vidíte, měl byste chodit na pravidelné kontroly), v optikách bývají často jen optometristé a ne Mudr. Jinak mně se moc nezdá, že Vám hned dali měsíční čočky, já dostala pár kusů zdarma na zkoušku, pak že si mám koupit jednodenní a až si oči zvyknout, tak jít teprve do měsíčních
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.