Jak upravit karasa

Od: Datum: 17.11.12 11:25 odpovědí: 6 změna: 18.11.12 10:15
avatar

Dobrý den, vrátila jsem se právě z výlovu, byla jsem si koupit kapra. Rybáři už byli mírně v náladě a jak jsme tam tak žertovali, nabídli mi zadarmo karasa, měl asi 1,5 kila. Tak jsem si ho vzala.

Jenže teď nevím, jak karasa upravit. Je to kvalitní ryba, nebo nic moc? Kdyby si ho cenili, asi by mi ho jen tak nedali. Pořád tvrdili, že z kasasa se dělá rybí salát. Je to pravda? Nebo jak ho mám udělat? Nikdy jsem tuto rybu neměla ani nepřipravovala.

Díky upředem za všechny rady. Jaga.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.11.12 11:41
 
avatar

karas zas až tak sláva není. Očistit, vykuchat, rozpůlit, nasolit, pokmínovat a nechat hoďku uležet a proležet tu sůl. Pak na pánev máslo a kapku oleje, rybu obalit v hladké mouce a na pánev s ní. Jestli máte dobrou pánev, tak toho omastku jen trošku.;) Bramborky a zelenou prtržilku na všechno. Hmmm! Dobrota

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 17.11.12 12:26
 
avatar

Já jsem si to myslela, kdyby to mělo cenu, tak by mi ho ti kujóni nedávali. Ale jak se říká: Blázen, kdo dává a ještě větší, kdo nebere! Tak jsem ho popadla. Budu si s ním miset nějak poradit, tím pečením se jistě nic nezkazí. Díky. Jaga.

Od: stribrnak*
Datum: 17.11.12 16:37
 

ahoj babuško Marcelko,karas je dobrej,jen se musí dobře upravit.

http://www.recepty.eu/ryby/peceny-karas.html

nebo


Postup přípravy receptu Pečený karas:

Ryby očistíme a důkladně omyjeme, po obou stranách nařízneme do kůže ostrým nožem zářezy. Potom ryby osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, obložíme očištěným na kolečka nakrájeným pórkem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.
Prorostlou slaninu nakrájíme na plátky. Částí plátků vyplníme břišní dutiny ryb a takto připravené karasy narovnáme do ohnivzdorné mísy, kterou jsme vymazali olejem a obložíme zbylými plátky prorostlé slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka. V případě potřeby podlijeme trochou horké vody a pokapeme olejem. Upečeného karase pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nadrobno nasekanou čerstvou pažitkou nebo jemně nasekaným čerstvým koprem a podáváme s bramborami.

dobrou chut

S

 
Datum: 18.11.12 06:58
 
avatar

Díky, Stříbrňáku, Tvůj recept je natolik sugestivní, že tady slintám do klávesnice. Už se těším na karáska, mám ryby moc ráda. Jen že děda ne /kosti/ - zamlada ryby jedl. Tak mu musím vymyslet něco jiného, zatímco já si budu pochutnávat. Díky. Jaga.:)

Datum: 17.11.12 19:44
 
avatar

Karas má maso hodně podobné kapřímu,takže ho můžete smažit, i péct, případně udělat rybí polévku, aj.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: imrous*
Datum: 18.11.12 10:15
 

Ahoj babuško. Když můj synátor rybařil, tak z karasů dělal opravdu vynikající zavináče.*palec*

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.