Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ve druhém měsíci a je mi strašně zle. Nejsem žádné ořezávátko, ale tohle už se nedá vydržet. Na netu jsem našla rady typu hodně pít a další blbosti. Nemáte někdo nějakou babskou radu. Byla bych strašně vděčná. Dík
Zeptejte se v lékárně. Mají homeopatika, zázvorová lízátka. Také se doporučuje sníst ráno sousto ještě před tím, než vstanete z postele. Já jsem musela v těhotenství hodně často jíst, jinak mi bylo na omdlení. Nezvracela jsem ani jednou, ale bylo mi jakoby špatně z hladu. Pokud je Vám často hodně špatně, svěřte se gynekologovi, muže předepsat lék, který potlačí nucení ke zvracení.
Ono to chce zkoušet a zkoušet... normálně třeba zázvor miluju, ale po hodně maminami doporučovaných zázvorových lízátkách se mi dělalo ještě hůř (ale zkuste je, jsou hrozně dobrá - mají je v lékárně ). Ale ledové mléko, to byla věc! Určitě není špatné mít jídlo vedle postele a něco skousnout ještě než se vstane. V zásadě ale nic skutečně užitečného není a musí se to prostě přežít. Jediná pozitivní věc, kterou o tom lze říci, dovolím si citovat svého doktora: Když je vám špatně, jde to dobře!
Dobrý den.
Ráno, chvíli po tom, co vstanete, vemte si kousek tvrdého dietního sucharu. Bez chuti, neslazeného. Pokud Vám nevadí sladké, zkuste dětský piškot. Mě ale zabíraly bouze suchary bez chuti. Rozbouřené šťávy v žaludku se vsáknou do sucharu, žaludek se zklidní. Napijte se vlažného čaje. Ne horkého ani studeného. Tím překonáte tu nejhorší ranní nevolnost. Během dne už jezte jen to, na co máte chuť. Nic dráždivého. Tělo si řekne, co potřebuje. Mě tento postup pomáhal.
Přeji zdravé miminko.
Haninko, posílala jsem vám dopis ohledně hub vnitřní poštou! Nedostala jste ho nebo jste dopis neobjevila? Já jsem taky byla ublinkaná na začátku těhotenství. Pak jsem měla křeče v nohách a škaredá jsem byla jako noc. Měla jsem tmavé skvrny jako škrabošku v obličeji. Ale holčičky se narodily krásné a já jsem se během týdne dostala do formy.
Kdysi jsem četla zajímavé pojednání, kdy pěstitelé ovcí březí ovečky zaženou na velmi chudou pastvu, ale jen ze začátku březí a jen na nějakou dobu. Už si přesně nepamatuji jak to zdůvodňovali, ale že pak to těhotenství probíhá mnohem snadněji a jehňátka se rodí zdravější a větší. Ten autor se zamýšlel nad lidskými matkami a tvrdil, ža v prvních třech měsících by se měla žena stravovat víc než střídměji. Že to plod vyžaduje, jinak že žena zvrací.
Takže je třeba vyzkoušet a pořádně začít jíst, až si tělo řekne.
Velice vám gratuluji a přeji vám, ať s miminkem máte jen radost a štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.