Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od kolika let smíme jít na masáž? Já a moje kamarádka bychom tam šly rády,protože nás často bolí záda a někdy prostě potřebujeme 'vypnout' a relaxovat.Chtěly bychom se objednat na masáž,ale od kolika let tam můžeme jít,je-li nějaké omezení?
Mě bude 15,kamarádce už je.
Děkuji.
Co máte všichni s tím, že s nimi nutně musí být něco špatně? V tomhle věku holky rychle rostou a přitom musí trávit řadu hodin ve škole sezením - vražedná kombinace. Rostou prsa, to je taky nápor, než si tělo najde lepší stabilitu. Sport nesport, spíš se skoro divím, když někoho záda nebolí A docela intenzivní sportování, na to mi masáž přijde bezvadná, který sportovec nemá svého maséra?
Doporučuji určitě, žádné věkové omezení tam není.
V 15 letech Vás bolí záda?
No nazdar...To nechce chodit na masáže, ale sportovat a cvičit..
Jinak čistě z pohledu věku, na masáže můžete chodit třeba v 10 letech.., pokud Vám to rodiče dovolí a hlavně zafinancují.
Pak něco děláte špatně, když Vás v tomto věku bolí záda (tedy mohou to být růstové problémy, ale nejsem lékař).
hangar:
Tak..hodina běhu denně, je poměrně slušný sport..to zase ne že ne..(i když zmínku o intenzitě sportování od tazatelky nikde nevidím).
Ale k běhu to chce alespoň běžné cviky..
Tak hlavně aby záda nebolela, tak je potřeba mít pořádně posílené zádové a břišní svalstvo - nejsem si tak docela jistá, jestli běh a zumba samy o sobě ho dostatečně a rovnoměrně posílí. Ono i aktivní sportovci mohou na bolesti zad trpět, pokud některé svalové skupiny přetěžují a na jiné kašlou.
Tak koukám,že tady hodně narážíte na ten sport
Každý den hoďku běhat,lekce zumby-1,5 hod Děláme tam i posilovací cviky,břišáky apod...a zaplavat si taky někdy,čas od času jdu
)
Tak nad tím přemýšlím,jestli to třeba nemůže být z těžké tašky ve škole.
Hodně škodí nošení tašky na jednom rameni, to je pro záda mor. A také - cvičíte správně? Bolesti zad mohou být i od nesprávně prováděných cviků.
Co zkusit i jiný sport? Něco kolektivního, třeba volejball nebo basket. Taky rozhodně doporučuju plavání, to je nejlepší v tohle věku. I já chodil asi dva roky pravidelně dvakrát v týdnu. Pak pivko, pokec s kamarády a záda spokojený
Je potřeba si uvědomit, že bolest zad není vždy jen od nedostatku pohybu, nebo jeho nevhodného provádění. Někdo má např. nemoc páteře, kterou nepřeskočí, bolest cvičením apod. sníží, nikdy však úplně neodstraní.
Co se věku týče, doporučuji se zeptat přímo tam, kam máte na masáž namířeno. Není nic jednodužšího. Osobně jsem chodila občas na masáže určitě už před osmnáctým rokem a vždy bez problému, ale v poslední době jsem 2x narazila na masáž, kde vyžadovali podepsání nějakého papíru o tom, že víte, co podstupujete a věk nad osmnáct let, ale je to spíše vyjímka, ony to také byly takové méně obvyklé a silnější masáže. (A protože je mi jasné, na co by se někdo zeptal, ne, nešlo o masáže erotické, tantrické, ani podobné.)
No, já si myslím, že když tě v 15ti bolej záda, bylo by dobrý zajít k rehabilitačnímu doktorovi. Poukaz ti napíše obvoďák, Rehabilitační zjistí, čím to je a na rehabilitacích ti to rozvolněj a naučej tě cviky, které ti pomohou. U běžného maséra se ti může stát, že se ti to ještě zhorší. Nemám osobní zkušenost, ale kamarád šel taky k masérovi. Platil 2 měsíce pravidelné masáže, až ho manželka donutila udělat, co píšu. Dostal vynadáno, kdyby šel ihned, po měsíci je fit a ještě se naučí, jak tomu předcházet. Ale je to jen na tobě..
Já také doporučuji určitě nejdřív zajít k lékaři, a to k ortopedovi, ve vašem věku se může jednat např. o skoliozu páteře, já měla problémy už ve 13 letech, a to pak je třeba chodit na rehabilitaci, kde vás naučí cviky, které je třeba denně cvičit a doporučí vhodný pohyb. Masáže nejsou samospasitelné, většinou jsou výborná prevence. Samozřejmě pokud jsou třeba, může je lékař napsat i "na pojišťovnu". Ale nejdřív je opravdu zapotřebí vyšetření ortopedem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.