Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás, jaké spodní prádlo by ste doporučily pro kluky ve věku 9 a 13 let? Četla jsem článek někde na webu, tak mně to nějak zaujalo, protože má dva kluky v tomhle věku. Nevím jestli vubec ma smysl uvažovat o změně, kluci zatím nosí pouze slipy a nestěžují si. Pokud máte v rodině kluky, jaké spodní prádlo nosí? Jsou mimochodem slipy nějak škodlivé pro děti? Předem díky
Někdo nosí slipy, někdo trenky. Nevím jak ten 9ti letej, to už si nevzpomínám, ale 13ti letej už si řekne sám. Kdyby mu nevyhovovali slipy, určitě by se ozval, že chce trenky. Na to už je dost starej. Nevím, proč by měly být slipy škodlivé. Psávalo se, že škrtí, ale když je správná velikost, nemůžou ničemu škodit. Alespoň mě nic neudělaly
U toho devítiletého je to možná ještě jedno, ten starší už jistě má přehled, co je "in" a co mají spolužáci. Vlastně se dost divím, že vám ještě slipy nosí. Většina mladých teď nosí boxerky. Řešení je jednoduché, až budete plánovat nákup nového prádla, nebo třeba před Vánoci, zeptejte se ho, co se mu líbí, nebo ho vemte do obchodu, ať si vybere. Když mi bylo 13, nakupovala jsem už kalhotky zásadně sama, maminku bych do toho mluvit nenechala, měla jsem jasnou představu :D
Nošení slipu je prý pro kluky nezdravé vědecky ověřené i přesto se ozívají ti co slipy nosí a plodí . Nic méně boxerky jsou z hlediska zdravý zdravější a také pohodlnější.
Tak v tom se asi neshodneme. Věděcky dokázané je to asi tak, jako že česnek léčí vysoký krevní tlak. Regulérní výzkumy hovoří o tom, že je to jen po čas aktivního "užívání" česneku, ale mezi lidmi se rozšířilo to, že prostě léčí tlak a šmitec. Asi jako červené víno. U těch slipů byl jediný problém s moc uplými slipy, o tom žádná. No prostě byly varlata moc zmáčklá. Jinak je to nesmysl. A o tom, že jsou z hlediska zdraví boxerky lepší... nevím, nemám tyto informace. Přijde mi, že slipy jsou menší = lepší hygiena (např. při sportu.) Ale to mě jen napadlo, neříkám, že to tak je.
Pokud máte odkaz na opravdový věděcký výzkum ohledně slipů, dejte sem, prosím, odkaz. Rád se něčemu přiučím.
A ještě něco. Já mluvím samozřejmě o kvalitních slipech. Boxerky něco stojí a slipy se dají u čongů koupit pakl za 50kč. No tak to by samozřejmě měnilo situaci.
Jak už jsem psal, starší si vybere, možná dle kamarádů,co je "in", mladší zřejmě opravdu bude kopírovat staršího, jak píše hop, ale žádný strach. Nosím slipy od puberty a varlata se mi nikdy nepřehřály ani nepodchladily, vědci už přišli na tolik nesmyslů, že člověk nesmí všechny ty výzkumy brát tak úplně vážně. To už bychom se mohli zaleknout,jak bylo v jiném příspěvku, že se nám z líbání zkazí zuby jak po čokoládě.
Apropos, asi před čtvrt rokem jsem četl, že vědci zkoumali děti ohledně hraček a přišli na šílený objev. Totiž, že holčičky si většinou rády hrají s panenkami a kluci s autíčky. Ještě že si takové vědce platíme, jinak bychom ani nevěděli, co ty naše děti rády.
Brácha nosil a nosí převážně boxerky, slipů má již pomálo. Přítel je zase odmala na trenýrky
Nevím, mluvilo se o tom, že ve slipech se varlata přehřívají, ale za mne - kluk ve slipech vypadá strašně
A já vlastně ani nevím, proč... jestli je tou nastoupenou dobou boxerek, nebo čím, ale slipy mi prostě přijdou těžce asexuální:D
Teď jsou IN boxerky v pozdějším věku možná budou chtít nosit tanga co Vy víte.Nosíval jsem slipy ale jdu s dobou a lépe se cítím v boxerkách. Buďte ráda že už nejsou staré časy kdy se vyráběly hlavně trencle v těchto barvách.
Bohužel v každé diskusi se objeví "experti" co hlásí otřesné bludy, že nějaký typ prádla - většinou se uvádí slipy - je nezdravý a způsobuje neplodnost a odvolávají se na "vědecké výzkumy". Žádné takové výzkumy, které by to prokazovaly, ovšem neexistují. Z hlediska "těsnosti" jsou na tom boxerky podobně jako slipy, je to "fitting" prádlo - nejvím jaký správný český výraz použít. V rozkroku jsou na tom slipy a boxerky úplně stejně, u klasických trenýrek by to snad logiku mělo. Já bych ze své zkušenosti možná řekl, že boxerky jsou na tom z hlediska "těsnosti" o poznání hůře. Slipy můžete koupit klidně o číslo větší a je to OK. Ale boxerky by měly být přesně na míru. Pokud jsou volné, nebo ne úplně dobře sednou, tak se ty citlivé orgány jaksi mohou "přilepit" ke stehnu a může to být velmi nepříjemné a způsobit i různá podráždění kůže. Zvlášť rizikové je to například při sportu nebo jiné větší fyzické aktivitě. Pokud jsou těsné, tak je to nepříjemné jako každé jiné těsné prádlo, škrtí a táhnou. Slipy mají tu výhodu, že jaksi lépe odpovídají anatomii těla, ale chce to správnou velikost nebo pro jistotu o číslo větší. Podle mě rozhodně lepší než boxerky jsou volné trenýrky, ale ty mají velkou nevýhodu že se dají nosit jen pod volné kalhoty. A můj syn, který je ve věku 8 let, nosí obojí, ale jak to bude za pár let je otázkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.