Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyznate se v látkách na oděvy?

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

Dobry den,ja tedy vubec.Vsecno jsou nove materially a navic ztracim prehled co mladi chteji nosit.Rada bych nechala synovi usit kalhoty,vylozene letni,vhodne na dlouhe cestovani,takze nemackave,nebo naopak schvalne mackavy material,ze se to nepozna,kdyz v tom cely den bude sedet v buse.Hlavne mi jde take o tu prodysnost.Vite,ja bych mu klidne koupila hotove kalhoty,ale prijdu do obchodu,sahnu na material,a nemuzu to prominte,jinak nazvat,nez šprcky.Proste to je material,jak od vietnamcu,neprodysny.Kdyz uz narazim na nejake kloudne,tak je maji spis pro dospele,aby je vubec prodali,protoze jsou drahe,tedy z kvalitnejsiho materialu.Dobre,rekla jsem si,ze necham usit,nemam moc na vyber,navstivila jsem zatim Prior,nez objevim latky ve vetsich mestech.kdyz uz jsem nasla prijemny material,tak jsem okamzite zjistila,ze staci jen trochu smacknout a je uplne rozmandlovany.Nazvy novych materialu ne nic nerikaji.Muze mi nekdo,treba i nejaka svadlena na poradne rici,na jaky material se mam zamerit,nebo ptat?Ze bude o neco drazsi,s tim pocitam a moc diky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kepr, 100% bavlna, gramáž 240 gsm. Cca 40 kč M2.

hodnocení

Ernie myslite KREP?Pokud ano,zatim jsem nenasla moc vyber,vsechno motivy na detske postylky.Ta cena?To byvalo,ne?:DNebo kam na nej?Dik

Kepr, je to na montérky.

doplněno 26.03.13 13:23:

a pracovní oděvy, zdravotnictví, kuchyně...

doplněno 26.03.13 13:25:

a cena kolem 50 kč.

hodnocení

Dekuji,zkusim na to mrknout.Jinak co znam bezne monterky,tak bych potrebovala slabsi material,vzdusny.Je to planovano na dovolenou,fakt do vedra.

iz*
hodnocení

2x

Juglans, já už mám děti dospělé, ale jako malým jsem jim hrozně ráda šila z bavlněné praporoviny, jednobarevného flanelu a z barchetu.

Praporovina se kupovala se v propagačních potřebách, 100% přírodní bavlna a dost mačkavá. Před šitím jsem ji vyvařila (vysrážela), oblečení bylo lehké, příjemné a to zmačkání vůbec nevadilo. Tipuji, že by se (ta původní) snad dala sehnat v nějakých řemeslných potřebách.

hodnocení

J.j.Ivzez.Dnes kdyz prijdu a divam se po flanelu,byt jen na povleceni,tak hruza a des a vubec neni vyber,aspon u nas ne.To jsem tuhle prave shanela,ze si necham usit povleceni,jelikoz z usitych jsem si dle vzoru nevybrala.

hodnocení

2x

Látka, ze které se šijí drahé letní kalhoty je len. Je to materiál přírodní, velice příjemný na nošení, ale mačkavý. Jenomže tento materiál se nemačká jako nějaký obyčejný hadr. Já nevím, jak bych to vysvětlila. Ale napíši složení. 64% len, 35 % bavlna a 1 % elastanu. Držím na klíně synovy kalhoty od Pierre Cardin a čtu to z etikety. Přesně toto složení určitě neseženete v metráži, ale shánějte len s příměsí bavlny a trochou elastanu. Když jsem ještě žila v Paříži, byl tento materiál velice oblíbený, módní a drahý. Nemyslím, že by se to změnilo, v letních vedrech nikdo nesnáší polyestery, ve kterých se člověk nehezky potí. Nebo můžeš také hledat bavlnu s příměsí elastanu.

hodnocení

Suzy,moc diky za potrebnou radu.Ono teprv letni latky asi nudou mit.Dnes jsem byla zase koukat a strasne se mi tam libila jedna latka nadherne modra,,jen me prisla nevhodna pro kluka,byly v tom nejake leskle nitky.Material ted nevim,ale na pomak byl dobry.Jinak nic nemeli.Ale tohle byla barvicka a to nejsem vubec na modrou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]