Nejste přihlášen/a.
Ahoj
chtěl bych si vyprat koberec
minulý rok jsou použil přimo prostředek do mokrého vysavače ale příjde mi že to moc nepomohlo
tak mě napadlo že bych do vody nasypal prací prášek a avivaž, nechal ji chvíli odstat a pak vzit jen vodu bez prášku na ten koberec
co myslíte je to rozumné?
Firma Kärcher vyrábí přípravek v prášku,který je pro praní koberců přímo určen.Jeho čistící schopnost je asi 5x větší jako u Vaniše.Tento speciální saponát musí uvolnit nečistoty během několika sekund.Aby se povrch příliš neprosákl a špína v roztoku se rychle odsála.Je také dost drahý,10 kg stojí skoro 3000Kč.Používá se ovšem poměrně velké zředění,protože koncentrovaný roztok čistí méně.
Protože se čištěním koberců zabývám skoro 15 let,mám zkušenost i s použitím pracího prášku.Ten se použít nedá,je markantní rozdíl v čistícím účinku.Prací prášek také koberec vyčistí,ale musí se po nástřiku nechat dvě minuty působit,a pak důkladně vysávat,je jasné,že se promáčí koberec do větší hloubky.Samozřejmě čištění(praní)trvá značně větší čas.
JABRAKA
Doporučuji si koupit čistící tablety RM 760 od firmy Karcher, prodávají se (myslím) po 15kusech, nebo 3kg balení ve kterém je 200tablet. Jsou vynikající, perfektně čistí a provoní byt. V minulosti jsem zkoušela jiné přípravky i kombinace jaru s práškem na praní atd. Na tablety fakt nedám dopustit. Teď jsem to ještě zkombinovala s čistící prostředkem SPECIAL STAR 50 - ve spray, postříkat velmi špinavé fleky po 5-10min vysavačem odstraníte fleky bez dřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.