Nejste přihlášen/a.
Jsem začátečník. Chtěla bych upéct klasický kulatý čokoládový dort s čokoládovým krémem. Polít bych ho chtěla pořádnou bílou polevou (uplně celý).
Máte nějaký tip na jednoduchou BÍLOU POLEVU NA DORT? Která se nebude lámat a bude hutná a hladká? (nebude prosvítat?)
Můžu na tutu polevu (na politý celý dort) dát marcipánové ozdoby? Neroztopí se ty ozdoby? Mám je na dort připevnit krémem nebo zase tou samou polevou?
Dobrý den.
Já jsem kakaový dort potřela klasickou citronovou polevou. Dala jsem silnější vrstvu, nelámala se, neprosvítala. Poleva je chutná, mírně kyselá.
1 bílek - 12 deka cukru - lžička citrónové šťávy (na celý dort doporučuji tak 4násobné množství).
Důležité je citronovou šťávu přecedit a cukr řádně přesít. Polevu pořádně umíchat do hladka. Míchám klasicky ručně vařečkou, počítejte, že alespoň 20 minut. Natírejte ihned. Ozdoby na dort dejte hned po natření než poleva zaschne.
Místo polevy bych použil bílý marcipán. Lámat ani praskat nebude
vlastně ten fondán...
to právě nechci potahovat hmotou, nikdy jsem to nedělala a netroufám si hned. Prý často praská. Proto volím alternetivu BÍLÁ POLEVA než fondán.
Ozdůbky malé jako kuličky a kytičky na tom se snad nic zkazit nedá.
Tak výhoda fondánu oproti polevě je právě v tom, že je do jisté míry pružný a proto nepraská
Kdy jindy to zkusit, když ne právě teď?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.