Jak na bílou nelámavou a polevu na cely dort?

Od: Datum: 20.09.12 11:26 odpovědí: 10 změna: 20.09.12 13:31

Jsem začátečník. Chtěla bych upéct klasický kulatý čokoládový dort s čokoládovým krémem. Polít bych ho chtěla pořádnou bílou polevou (uplně celý).

Máte nějaký tip na jednoduchou BÍLOU POLEVU NA DORT? Která se nebude lámat a bude hutná a hladká? (nebude prosvítat?)

Můžu na tutu polevu (na politý celý dort) dát marcipánové ozdoby? Neroztopí se ty ozdoby? Mám je na dort připevnit krémem nebo zase tou samou polevou?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.09.12 11:40
avatar

Místo polevy použít potahovací hmotu (fondán). Dá se koupit nebo udělat doma.

http://recepty.vareni.cz/potahovaci-hmota-na-dorty/

http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota

Ohodnoceno: 2x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 11:58

Ten první odkaz na fondán je docela jednoduchý recept. Oproti tomu druhému odkazu - tam je strasně moc surovin a složitost. a přitom to je jeden a ten týž fondán.

Datum: 20.09.12 11:40

Místo polevy bych použil bílý marcipán. Lámat ani praskat nebude ;)

doplněno 20.09.12 11:41:

vlastně ten fondán...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 11:54

to právě nechci potahovat hmotou, nikdy jsem to nedělala a netroufám si hned. Prý často praská. Proto volím alternetivu BÍLÁ POLEVA než fondán.

Ozdůbky malé jako kuličky a kytičky na tom se snad nic zkazit nedá.

Datum: 20.09.12 11:59
avatar

Tak výhoda fondánu oproti polevě je právě v tom, že je do jisté míry pružný a proto nepraská :)

Kdy jindy to zkusit, když ne právě teď?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 12:01

To je pravda. Já ale nikdy moc nepekla. Jsem uplny začaátečník, tento dort je k narozeninám příteli, chci překvapit.

Nevíte nějaké fígly a rady jak s tim fondanem pracovat? Prý často schne a pak se trhá, někomu se lepí atd.

Od: polinek*
Datum: 20.09.12 12:10

já bych dala tedy dobrý máslový krém,aby to nebylo suché.

doplněno 20.09.12 12:20:

mi to s tou hmoto připadá jak z plastelíny.

doplněno 20.09.12 12:22:

nebo nechat malé kolečka bez potěru dát tam kolečko z marcipánu a na to ten váš marcipán.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 20.09.12 12:14

Dobrý den.

Já jsem kakaový dort potřela klasickou citronovou polevou. Dala jsem silnější vrstvu, nelámala se, neprosvítala. Poleva je chutná, mírně kyselá.

1 bílek - 12 deka cukru - lžička citrónové šťávy (na celý dort doporučuji tak 4násobné množství).

Důležité je citronovou šťávu přecedit a cukr řádně přesít. Polevu pořádně umíchat do hladka. Míchám klasicky ručně vařečkou, počítejte, že alespoň 20 minut. Natírejte ihned. Ozdoby na dort dejte hned po natření než poleva zaschne.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 12:37

Myslíte, že dle tohoto jednoduchého receptu bych mohla potáhnout dort a i z něj vytvořit ozdůbky:

http://recepty.vareni.cz/jednoduchy-falesny-marcipan/

Příjde mi tam, až moc málo surovin teda :D

Od: fran
Datum: 20.09.12 13:31

http://www.dekordort.cz/produ…a-polevy/citronova-poleva/659

tj. hotová se nedá zkazit. Než zatuhne rychle nasázet ozdoby...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.