Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na bílou nelámavou a polevu na cely dort?

Od: acrev odpovědí: 10 změna:

Jsem začátečník. Chtěla bych upéct klasický kulatý čokoládový dort s čokoládovým krémem. Polít bych ho chtěla pořádnou bílou polevou (uplně celý).

Máte nějaký tip na jednoduchou BÍLOU POLEVU NA DORT? Která se nebude lámat a bude hutná a hladká? (nebude prosvítat?)

Můžu na tutu polevu (na politý celý dort) dát marcipánové ozdoby? Neroztopí se ty ozdoby? Mám je na dort připevnit krémem nebo zase tou samou polevou?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar jethro

Místo polevy použít potahovací hmotu (fondán). Dá se koupit nebo udělat doma.

recepty.vareni.cz/...

dorty.artmama.cz/...

acrev
hodnocení

Ten první odkaz na fondán je docela jednoduchý recept. Oproti tomu druhému odkazu - tam je strasně moc surovin a složitost. a přitom to je jeden a ten týž fondán.

 

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Já jsem kakaový dort potřela klasickou citronovou polevou. Dala jsem silnější vrstvu, nelámala se, neprosvítala. Poleva je chutná, mírně kyselá.

1 bílek - 12 deka cukru - lžička citrónové šťávy (na celý dort doporučuji tak 4násobné množství).

Důležité je citronovou šťávu přecedit a cukr řádně přesít. Polevu pořádně umíchat do hladka. Míchám klasicky ručně vařečkou, počítejte, že alespoň 20 minut. Natírejte ihned. Ozdoby na dort dejte hned po natření než poleva zaschne.

 

gumidek*
hodnocení

0x

Místo polevy bych použil bílý marcipán. Lámat ani praskat nebude ;)

doplněno 20.09.12 11:41:

vlastně ten fondán...

acrev
hodnocení

to právě nechci potahovat hmotou, nikdy jsem to nedělala a netroufám si hned. Prý často praská. Proto volím alternetivu BÍLÁ POLEVA než fondán.

Ozdůbky malé jako kuličky a kytičky na tom se snad nic zkazit nedá.

Tak výhoda fondánu oproti polevě je právě v tom, že je do jisté míry pružný a proto nepraská :)

Kdy jindy to zkusit, když ne právě teď?

acrev
hodnocení

To je pravda. Já ale nikdy moc nepekla. Jsem uplny začaátečník, tento dort je k narozeninám příteli, chci překvapit.

Nevíte nějaké fígly a rady jak s tim fondanem pracovat? Prý často schne a pak se trhá, někomu se lepí atd.

 

polinek*
hodnocení

0x

já bych dala tedy dobrý máslový krém,aby to nebylo suché.

doplněno 20.09.12 12:20:

mi to s tou hmoto připadá jak z plastelíny.

doplněno 20.09.12 12:22:

nebo nechat malé kolečka bez potěru dát tam kolečko z marcipánu a na to ten váš marcipán.

 

acrev
hodnocení

Myslíte, že dle tohoto jednoduchého receptu bych mohla potáhnout dort a i z něj vytvořit ozdůbky:

recepty.vareni.cz/...

Příjde mi tam, až moc málo surovin teda :D

 

fran
hodnocení

0x

dekordort.cz/...

tj. hotová se nedá zkazit. Než zatuhne rychle nasázet ozdoby...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]