Jak na bílou nelámavou a polevu na cely dort?

Od: Datum: 20.09.12 11:26 odpovědí: 10 změna: 20.09.12 13:31

Jsem začátečník. Chtěla bych upéct klasický kulatý čokoládový dort s čokoládovým krémem. Polít bych ho chtěla pořádnou bílou polevou (uplně celý).

Máte nějaký tip na jednoduchou BÍLOU POLEVU NA DORT? Která se nebude lámat a bude hutná a hladká? (nebude prosvítat?)

Můžu na tutu polevu (na politý celý dort) dát marcipánové ozdoby? Neroztopí se ty ozdoby? Mám je na dort připevnit krémem nebo zase tou samou polevou?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.09.12 11:40
 
avatar

Místo polevy použít potahovací hmotu (fondán). Dá se koupit nebo udělat doma.

http://recepty.vareni.cz/potahovaci-hmota-na-dorty/

http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota

Ohodnoceno: 2x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 11:58
 

Ten první odkaz na fondán je docela jednoduchý recept. Oproti tomu druhému odkazu - tam je strasně moc surovin a složitost. a přitom to je jeden a ten týž fondán.

Datum: 20.09.12 11:40
 

Místo polevy bych použil bílý marcipán. Lámat ani praskat nebude ;)

doplněno 20.09.12 11:41:

vlastně ten fondán...

 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 11:54
 

to právě nechci potahovat hmotou, nikdy jsem to nedělala a netroufám si hned. Prý často praská. Proto volím alternetivu BÍLÁ POLEVA než fondán.

Ozdůbky malé jako kuličky a kytičky na tom se snad nic zkazit nedá.

Datum: 20.09.12 11:59
 
avatar

Tak výhoda fondánu oproti polevě je právě v tom, že je do jisté míry pružný a proto nepraská :)

Kdy jindy to zkusit, když ne právě teď?

 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 12:01
 

To je pravda. Já ale nikdy moc nepekla. Jsem uplny začaátečník, tento dort je k narozeninám příteli, chci překvapit.

Nevíte nějaké fígly a rady jak s tim fondanem pracovat? Prý často schne a pak se trhá, někomu se lepí atd.

Od: polinek*
Datum: 20.09.12 12:10
 

já bych dala tedy dobrý máslový krém,aby to nebylo suché.

doplněno 20.09.12 12:20:

mi to s tou hmoto připadá jak z plastelíny.

doplněno 20.09.12 12:22:

nebo nechat malé kolečka bez potěru dát tam kolečko z marcipánu a na to ten váš marcipán.

 
Od: ron*
Datum: 20.09.12 12:14
 

Dobrý den.

Já jsem kakaový dort potřela klasickou citronovou polevou. Dala jsem silnější vrstvu, nelámala se, neprosvítala. Poleva je chutná, mírně kyselá.

1 bílek - 12 deka cukru - lžička citrónové šťávy (na celý dort doporučuji tak 4násobné množství).

Důležité je citronovou šťávu přecedit a cukr řádně přesít. Polevu pořádně umíchat do hladka. Míchám klasicky ručně vařečkou, počítejte, že alespoň 20 minut. Natírejte ihned. Ozdoby na dort dejte hned po natření než poleva zaschne.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: acrev
Datum: 20.09.12 12:37
 

Myslíte, že dle tohoto jednoduchého receptu bych mohla potáhnout dort a i z něj vytvořit ozdůbky:

http://recepty.vareni.cz/jednoduchy-falesny-marcipan/

Příjde mi tam, až moc málo surovin teda :D

Od: fran
Datum: 20.09.12 13:31
 

http://www.dekordort.cz/produ…a-polevy/citronova-poleva/659

tj. hotová se nedá zkazit. Než zatuhne rychle nasázet ozdoby...

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.