vareni cervenych fazoli

Od: Datum: 18.09.12 18:59 odpovědí: 6 změna: 19.09.12 09:58
Ahoj. Rad bych se zeptal. V receptu pisou
nechat odstat ve vode pres noc. To jsem udelal. Nechal jsem je pri pokojove teplote na lince. Je to spravne? Ted je na povrchu trochu peny a zapachaji tak trochu nakysle. Je to normalni? Diky za radu

avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.09.12 19:12
 
avatar

Ano, je to normální, někdy se udělá pěna. Já bych vodu slila a nahradila jí čistou. Fazole se máčí přes noc, dříve se uvaří.

doplněno 18.09.12 19:17:

Předpokládám, že jste fazole před namočením dobře umyl. Někdo v té vodě, kde se močí fazole je i uvaří. Pokud se vám voda nezdá, je lépe jí vylít. Mohlo by to ovlivnit i chuť polévky.

 
Od: olaf71*
Datum: 18.09.12 19:25
 

stačí máčet 4 hodiny, vaří se ve vodě, ve které se máčely bez soli či octa

 
Od: mowla*
Datum: 18.09.12 19:30
 

Je to normální...

Vodu vylít (pokud zapáchá nepříjemně) a fazole propláchnout, vařit bez soli...

Pokud voda jen tak ´lehce´ nakysle voní, klidně fazole uvař v ní - ale - fazole nezměknou úplně... Každopádně solit až nakonec...

 
Od: viky®
Datum: 18.09.12 22:30
 
avatar

Dobrý den, Dawe.

Fazole, nebo luštěniny, které se namáčí přes noc, je dobré dát do lednice, nebo do místnosti, kde je chladno. Když se nechají luštěniny v místnosti, kde je třeba 25 stupňů, tak mohou začít kvasit. Z fazole byla cítit kyselost. ;)

Luštěniny před namočením několikrát propláchneme, odstraníme všechnu nečistotu. Luštěniny nasají vodu, proto dáváme vody hodně, nad luštěniny. Do vody nic nepřidáváme. Fazole nikdy nevaříme ve vodě, kde jsou namočené, celou noc. Ráno vodu vylijeme, několikrát fazole propláchneme a dáme vařit. Fazole nebudou tolik pěnit a budou lépe stravitelné. *hej*

Do fazolí na vaření, můžete přidat různé koření, zázvor, kmín, provensálské koření, saturajku apod.

Fazole příjemně voní. *ua*

Co se nesmí nikdy přidat do luštěnin při vaření: sůl, ocet. *cert* Jen můj názor.

 
Datum: 19.09.12 09:52
 
avatar

Jojo, to je dobré, ale bylo by ještě lepší, vodu, ve které jsou namočeny, několikrát slít a nalít čistou. Nenadýmají pak, mám to odzkoušené. :D

 
Od: ron*
Datum: 19.09.12 09:58
 

Dobrý den.

Já fazole namáčím ve vodě přes noc a dávám je do lednice. Voda tak zůstane čerstvá.Vařím je v té stejné vodě, neslívám ji. Ve vodě jsou minerální látky, které se z fazolí máčením vyplaví. Přidávám i malou lžičku jedlé sody. Jsou pak rychleji měkké.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.