Nejste přihlášen/a.
Přeji všem hezký den,
mám jeden banální dotaz. Dnes jsem nakoupila dva druhy mas- vepřovou kýtu a kuřecí prsa a chtěla bych z nich dělat špízy na grilu. Ještě jsem je nedělala, takže nevím, zda to můžu kombinovat, protože každé maso se peče jinak a jinou dobu. Jak byste to udělali Vy? Díky za každou radu...
Souhlasím, grilujeme také bez alobalu. Maso okořením, mírně osolím (nebo předem marinuji - je to pak rychlejší). Napíchám na jehlice, přidám i zeleninu(papriku, cibuli, brambory...), někdy i kousek slaniny nebo doborou klobásku. Griluji pomalu, otáčím a zhruba za 45 min je hotovo. Dobrou chuť.
pokud tam bude i cibule, slanina, pripadne papriky atd dle kazdeho chuti... jednoznacne doporucuji alobal a pote, co se cibulka a spol dodela, tak rozbalit a dopect dobrou chut
a na co ten alobal? uvařit v alobalu a pak to ošlehnout?
doplněno 11.08.12 12:39:dáma chtěla grilovat
jiste, ale psal jsem pokud se tam dava i cibule apod, musi se na chvili "nacnout", protoze pak neni udelana, a maso uz davno je hotove... alobal to zrychli..a cibule nebude spalena toz tak
,,také maso nakládám pěkně nasákne ,,ale já když kuřecí tak jen kuřecí..Prokládám to paprikou, cibulí, špekem,klobáskou,ale já na to ten špíz vložím do rozpůlené větší papriky ,a naskládám volně na špíz ještě rajčátka a zeleninu a zabalím do alobalu.Štáva nevyteče a je to dobré. Mouhou být i plátky bramboru. Jak kdo chce.Je dobré grilovací koření ...
Nechuná mi opálené maso nad ohněm.Očernalé a suché. TEDY ZA MNE...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.