Jak dělat špízy?

Od: Datum: 11.08.12 11:24 odpovědí: 10 změna: 12.08.12 11:24

Přeji všem hezký den,

mám jeden banální dotaz. Dnes jsem nakoupila dva druhy mas- vepřovou kýtu a kuřecí prsa a chtěla bych z nich dělat špízy na grilu. Ještě jsem je nedělala, takže nevím, zda to můžu kombinovat, protože každé maso se peče jinak a jinou dobu. Jak byste to udělali Vy? Díky za každou radu... ;)


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: krkovicka*
Datum: 11.08.12 11:35
 
Nevím na co je budete napichovat.Nejlepší jsou dlouhé kovové hroty.Dva kousky masa jsem zatím ještě nedělala.Dělala jsem však kýtu s vepřovou jatrou vše jsem potrela tukem a zabalila pracně do alobalu.I manipulace na grilu byla snadná.Zhruba po 30min jsem vše odbalila a na dvě minutky udelala jen kůrku.Dobrotka;)
 
Od: olaf71*
Datum: 11.08.12 11:42
 

žádný problém na pořádně rozpáleném grilu

 
Datum: 11.08.12 11:57
 
avatar

pokud tam bude i cibule, slanina, pripadne papriky atd dle kazdeho chuti... jednoznacne doporucuji alobal a pote, co se cibulka a spol dodela, tak rozbalit a dopect :) dobrou chut

 
Od: olaf71*
Datum: 11.08.12 12:39
 

a na co ten alobal? uvařit v alobalu a pak to ošlehnout?

doplněno 11.08.12 12:39:

dáma chtěla grilovat

 
Datum: 11.08.12 17:57
 
avatar

jiste, ale psal jsem pokud se tam dava i cibule apod, musi se na chvili "nacnout", protoze pak neni udelana, a maso uz davno je hotove... alobal to zrychli..a cibule nebude spalena toz tak

 
Od: olaf71*
Datum: 11.08.12 18:09
 

griluji skoro každý víkend, krkovice, špízy, zeleninu a s tím alobalem nesouhlasím. zelenina musí být fresh. v alobale se to uvaří, šťáva vyteče a tím ožehnutím nakonec se to tak akorát vysuší.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.08.12 18:41
 
avatar

Je nejlepěji maso na noc naložit. Nakrájet, posolit, popepřit, potřít česnekem a zakápnout olejem. Kuřecí pak není suché a vepřové je uděláno rychleji, díky tomu oleji.;).

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ron*
Datum: 11.08.12 18:43
 

Souhlasím, grilujeme také bez alobalu. Maso okořením, mírně osolím (nebo předem marinuji - je to pak rychlejší). Napíchám na jehlice, přidám i zeleninu(papriku, cibuli, brambory...), někdy i kousek slaniny nebo doborou klobásku. Griluji pomalu, otáčím a zhruba za 45 min je hotovo. Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.08.12 07:44
 
avatar

mezi kuřecím a vepřovým není až takový rozdíl. Já to dělám běžně. Prokládejte střídavě kousek vepřového, kolečko cibule, kousek kuřecího. Grilovat můžete i na dřevěné špejli. Pokud takové špízy nepřepepříte, nepřesolíte nebo nespálíte, jsou vždycky dobré.

 
Od: polinek*
Datum: 12.08.12 11:24
 

,,také maso nakládám pěkně nasákne ,,ale já když kuřecí tak jen kuřecí..Prokládám to paprikou, cibulí, špekem,klobáskou,ale já na to ten špíz vložím do rozpůlené větší papriky ,a naskládám volně na špíz ještě rajčátka a zeleninu a zabalím do alobalu.Štáva nevyteče a je to dobré. Mouhou být i plátky bramboru. Jak kdo chce.Je dobré grilovací koření ...

Nechuná mi opálené maso nad ohněm.Očernalé a suché. TEDY ZA MNE...

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.