Sýr z nepasterizovaného mléka vs těhotenství

Od: Datum: 18.09.12 12:50 odpovědí: 1 změna: 18.09.12 13:55

Dobrý den,

známí mi z Itálie dovezli kus sýra, bohužel nevím, jak konkrétně se jmenuje (není v originálním balení, je sekaný, na váhu). Vypadá jako parmezán, je to však něco jiného, ovšem podobného. Každopádně je to sýr zrající.

V této době se však (z důvodu těhotenství) vyhýbám výrobkům z nepasterizovaného mléka, syrovým vejcím apod. Vím, že v Itálii, Francii atd. se dělají sýry většinou ze syrového mléka a tak si na něj moc netroufám.

Napadlo mě však udělat z něj smetanovou omáčku na těstoviny. Pokud bych ho chvilku povařila, myslíte, že by to bylo v pořádku (i kdyby byl plísňový a ze syrového mléka), např. ohledně listeriózy apod.?

Díky.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.09.12 13:55
 
avatar

Myslím, že by to bylo v pořádku, viz níže.

Ke kontaminaci může také dojít až po její výrobě, například u pultu s lahůdkami. Listerie totiž odolávají chladírenským teplotám. Rozmnožují se při teplotě mezi -2 °C a 45 °C. Bezpečně je likviduje teplota 72 °C po dobu 10 minut.
Zdroj:http://ekonomika.idnes.cz/lis…spx?c=A070209_682705_test_str

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.