Kuřecí řízky - přidat jogurt?

Od: Datum: 18.09.12 12:45 odpovědí: 16 změna: 23.09.12 10:59
avatar

Chtěl jsem si naložit kuřecí řízky, tak jsem přečetl nějaké recepty z netu, ale pomíchal jsem nechtě 2 dohromydy a teď nevím. Mám tam solamyl, olej, pepř, sůl, česnek vejce worchester a mám tam dát ještě jogurt? Nebude se to s tím česnekem hádat? Popř. jak dál? Jdu naklepat řízky a pak se uvidí...


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.09.12 12:48
 
avatar

Jogurt můžete přidat, nebude se to hádat. Já tak nakládám vepřové řízky.

doplněno 18.09.12 13:08:

Ještě dodám, že po naložení je obalím ve strouhance a usmažím jako řízky.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hahanaj*
Datum: 18.09.12 12:49
 

já pokud dávam solamyl nedávám jogurt, ale každý to dělá jinak

pokud dám jogurt dám jen koření a olej a někdy hořčici pikantní a naložím

a česnekem ale nic nezkazíš v obou variantách

 
Datum: 18.09.12 12:50
 
avatar

Do jogurtových směsí nenakládám, do popsaného už bych jogurt nedávala. Ale jinak jogurt a česnek se vůbec nehádají, ale velmi ladí! Viz třeba tzaziky nabo spousta zálivek na saláty.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.09.12 12:50
 
avatar

Zašla bych na oběd, to bude jistě mňamka. Jogurt nic nezkazí ale já ho nedávám.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.09.12 12:53
 
avatar

Jogurt s česnekem je dobrá kombinace. Ale do této směsi bych ho nedala a to z důvodu toho worchestru. Ale záleží na chuti, to je jen můj názor. Tak ať se jídlo podaří!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.09.12 12:54
 
avatar

Dík za radu. Měli v Tescu kuř. prsa jen za 80, tak to by byl hřích nevzít. A byla /teda ještě jsou/ nádherná. Prdnu tam ten jogurt tedy. Žena bude čučet.

doplněno 18.09.12 12:55:

Škoda že můžu ohodnotit jen 3.*zed*

Datum: 18.09.12 12:55
 
avatar

Já mám hlad na řízek.

 
Datum: 18.09.12 13:01
 
avatar

Ty budou ale naložené do zítřka. Půlku prsou jsem udělal jako zapečené brambory.

Od: ruze®
Datum: 19.09.12 15:55
 
avatar

To mi připomnělo,jak byly děti malý,tak taky často říkaly: ,,já mám hlad na bonbóny nebo na čokoládu,,!*smich*

 
Datum: 18.09.12 12:59
 

To co zatím v marinádě máte vypadá dobře Jogurt už bych asi nedávala. Mám podobný recept a tam se ještě dává trochu mléka. Dobrou chuť .

 
Od: polinek*
Datum: 18.09.12 13:36
 

jogurt nikdy ,,je to prznění masa podle mne je to kyselé

doplněno 19.09.12 23:57:

,,abych řekla pravdu,,já maso nemusím..Kuřata už nemohu ani vidět. A naloženou jedině čínu ,ale bez jogurtu. To někdy si udělám. Každý má rád něco jiného ..Někdo rád experimentuje ,jako má snacha,ale mi to nechutná..ale taková italská kuchyně to jo.

 
Od: hahanaj*
Datum: 18.09.12 13:56
 

polinek-vůbec to není kyselé - maso je pak krásně křehké a moc chutné

 

 

Datum: 18.09.12 14:05
 
avatar

#ff0000">polínek - hanahaj má pravdu. Dělám tak kuřecí i vepřové nakládané řízky a není to kyselé. Pokud někdo na to použije ,,levný akční" bílý jogurt, co má daleko do jogurtu, tak ať se nediví, že řízek není dobrý. Prznit maso dokáže jen ten, kdo neumí vařit a šetří.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ron*
Datum: 18.09.12 17:55
 

Také si myslím, že jogurt, je-li kvalitní, nic nezkazí. Nakládám maso do jogurtu pravidelně a je moc dobré. Pokud nemám čas maso naložit, těsně před dopečením (např. vepřové kotlety) zaleju smetanou. Maso je pak křehké, šťavnaté. Stejně působí i zmiňovaný jogurt.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: veruuska
Datum: 19.09.12 14:07
 

Jednou jsem to tak podobně dělala a moc mi to nechutnalo, typuju, že to bylo tím worchestrem. Jinak naložený maso v jogurtu bývá dobré.

 
Datum: 23.09.12 10:59
 
avatar

Ringo, jistě jste to už snědl a určitě to bylo dobré.

Tady je pro příště vyzkoušený a osvědčený recept na JOGURTOVÉ ŘÍZKY.

4 kuřecí řízky, 300 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 2 vejce, 4 prolisované stroužky česneku, grilovací koření.

Omyté a osušené řízky lehce naklepat, všechny suroviny smíchat. Řízky pak protáhnout marinádou, dát do misky a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladu uležet do druhého dne. Pak postupně vyndávat z marinády, obalovat opatrně ve strouhance a smažit na rozpáleném oleji /sádle/.

Přílohy: brambory, hranolky, kaše, bramb. salát. Stejně je možné dělat řízky vepřové.

Jak vidíte, jogurt se s česnekem nehádá. A vy jste v tom Vašem hrnci skoro všechno měl, tak proč nepřidat i jogurt. Jen se člověk nesmí bát experimentovat. Pokaždé to nakonec někdo sní.*smich*Jaga.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.