Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím co je dobrého na křečové žíly? Moje máma je měla, já dloho nic, ale začíná mne pobolívat noha vzadu v ohybu kolena..vidím tam žíly viditelněji než jinde a malinkato i červených malinkých žilek se objevuje(je jasné, že má práce ve stoje tomu přidává).
Kromě dobrých rad, o které rosím, existuje i nějaký volně jzakoupitelný lék, který zpevní ty stěny žil-OPRAVDU VYZKOUŠENÝ, ÚČINKUJÍCÍ?-chtěla bych to podchytnout v začátku než by se mi staly křečové žíly otravou života-děkuji.
ten lék se jmenuje ,,,,,,,,,DETRALEX,,,,,,,,,,,,,,,,,je na předpis ale je drahý..
doplněno 18.09.12 11:34:hlavně nechat nohy odpočívat -
mít je výše než hlavu. .je nejlepší. Při sezení si dát stolek pod nohy. Nedávat nohu přes nohu ,,(brzdí krevní oběh),,
doplněno 18.09.12 13:40:k doktorovi si myslím nemusí,je to na posílení žilní stěny a to neuškodí. Jinak LIOTON ,,mi tedy vůbec nezabírá. Také je moc drahý
Detralex můžete nahradit i volně prodejnými léky bez receptu. Se stejným složením je volně prodejný lék DIOHES 60 tabl. cena asi 160 kč, nebo DIOSMINOL 60 tabl. asi za 200 kč. Než si cokoliv zakoupíte a začnete užívat, nebyla by vhodnější návštěva u lékaře? Ta bolest vzadu v ohybu kolena nemusí být zrovna od žil.
Detralex a Lioton 100 000 mast. Než dáte spousty peněz v lékárně navštivte lékaře a nechte si udělat ultrazvuk, možná zjistíte, že obavy jsou zbytečné.
doplněno 18.09.12 12:37:Prevence je prý sprchovat nohy střídavě teplou a studenou vodou, nesedět se zalomenýma nohama pod židlí ale dávat si je na nějaký taburet ( vím to jen z doslechu).
Kromě toho, co všichni radí, je důležité v práci nestát na jednom místě. A když už, tak je důležité přešlapovat na místě. Přešlapovat a zvedat jen paty. Zapínat svaly v lýtkých a stehnech a aktivovat žíly, ve kterých jsou takové jako kapsy, aby krev nestékala dolů. Když bez pohnutí stojíte, krev zůstává v těch kapsách a to není dobře.
Ano, takto to začíná a končí i velkými boulemi žilních pletenců.
Kromě léků jezte několikrát do týdne jáhly, pohanku, čočku. hrách, kroupy, ovesné vločky. Prostá jídla našich babiček.
Pokud máte nadváhu, každé kilo dolů je velice vhodné.
Kvalitní, pohodlné boty.
Pokud chcete opravdu prevenci, kupte si lehce podpůrné podkolenky ve zdravotnických potřebách, dobrá značka je Aries. Berte si je do práce, když tam stojíte, nebo běháte celý den. Bude zima, tak je schováte pod kalhoty a také Vám v nich nebude takové teplo, jako v létě. V létě to je problém.
Nenoste na celém těle nic, co by Vás škrtilo, vše volné. Spodním prádlem počínaje, ponožkami, sukní a kalhotami konče. Jakmile něco škrtí, brání to hladkému průtoku krve a oběh v nohách má ztíženou práci vytlačit krev v nohách nahoru.
Ono se to totiž vše nasčítá a když je vrozená indispozice, tak se tomu moc nevyhnete. Ale dá se dobře průběh ovlivnit a ty horší konce /operace/ oddálit.
Nohy po koupání zásadně utírejte lehkým jednosměrným pohybem od kotníků ke kolenům, aby se vytlačovala krev nahoru k srdci.
Pokud máte zahrádku, tak je velice příjemné v létě, když roste měsíček lékařský, utrhnout pár listů a potírat si nohy rozdrobenými listy /pouští šťávu/ zase od kotníků po kolena. Nohy jsou sice potom zelené, ale šťáva pěkně nohu stáhne a celý den pak nic nebolí a nenateče. Podobnou službu udělá i list bezinky. Léky zadarmo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.