Nejste přihlášen/a.
Souvislost mezi hormony a kvalitou pleti je vždy.
Je ti sedmáct, to už bys měla na gynekologii dávno chodit. Hned se objednej. Není to nic strašného, zdraví je přednější.
Navíc, nepravidelná perioda je nepříjemná, můžeš s gynekolegem/gynekoložkou konzultovat i to, zda by pro tebe nebyla vhodná hormonální antikoncepce, která by ti periodu srovnala a možná by i pomohla s pletí.
No, je dost možné, že byste si mohla zajít na gynekologi ohledně té nepravidelné menstruacei. Ale povím vám toto: hormonální antikoncepce není zase tak zázračné řešení, jak vám tu někdo přede mnou radí. Jste mladá a cpát do sebe hormony, když nemusíte, proč? Víte - co se té vaší pleti týká - někdy je méně, více. Čím více ji mažete, tím možná hůře vypadá. Já trpím akné celý život, nakonec se mi z toho vyklubala perorální dermatitida. Někdy je lépe, někdy je hůře. Ale takové ty boláčky mám pořád - mám vyzkoušeno - hlavně před mensturací vypadám jako puberťačka. Možná by ještě stálo zajít ke kožnímu lékaři, na to akné existuje taková vodička na předpis, tím se to potírá a boláčky by měly zmizet.
akné má vždy souvislost s nepravidelnou menstruací, pokud byla nalezena cysta, mohlo by se jednat syndrom polycystických ovarií, což je celkem častá porucha-u tohoto syndromu je zvýšená hladina androgenů/mužských pohlavních hormonů/, které způsobují akné, diagnozu určí gynekolog, který léčí tuto poruchu hormonální antikoncepcí
Já bych asi uplně nejdřív řešila problém s nepravidelnou menstruací. Nechci nikomu a ničemu dělat reklamu ale mě hodně pomohly kapky Diochi (je tam více druhů). Měla jsem menstruaci po vysazení HA šílenou - 3-4 měsíce nic a pak měsíc teda jo a pak zas nic. Kapky mi ohromě pomohly a teď ji mám téměř na den přesnou Akorát je tam potřeba vychytat přesné dávkování pro každého zvlášť.
Nebo teď mě napadlo, nejste třeba moc štíhlá? problémy mohou souviset i s tímto - nedostatek živin a poté se zákonitě zhoršuje i pleť... Každopádně na gyndu byste už určitě zajít měla, nemáte se čeho bát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.