Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych pomoct s náramkem přátelství.Zkouším různé návody z internetu z knížek,...Používám přesně stejný počet kusů bavlnek a stejný materiál.Dělám to podle návdů ale náramek se zcvrkne a je strašně tenký a nemá určitý tvar jaký chci.Jak to mám udělat aby byl konečně tlustější a měl dobrý vzor tak jak si představuji.PORADÍTE MI PROSÍM?
Děkuji Leonka2222.
A z kolika nití to je upletené. Takhle z té fotografie bych tipla, že ze tří.
Podle kasických návodů se náramky začínají plést od 6 nití nahoru, a mám návod i na náramek ze 14 nití.
Zřejmě nemáte kvalitní návod. I když si myslím, že na internetu budou.
Mám knížku ,,Náramky přátelství,, od Heidy Grundové, vydalo nakl. ikar.
Vše je krásně vysvětleno, vyfotografováno, popsáno, nakresleno. Zdá se to být jednoduché, ale musíte vědět jak na to. Naučit se základní uzlíky. Pak už je to jednoduchá, opakující se činnost.
Radím, dojděte do knihovny a tam hledejte tyto knihy na ruční práce. Určitě je v každé knihovně mají.
Syn je začal plést v 18 a neměl žádný problém. První a druhý se třeba tak nepovede, ale budete se postupně jenom zlepšovat. Hodně úspěchů.
doplněno 11.09.12 20:34:Nejlepší materiál je perlová vyšívací příze, vlna vhodná není. Perlovka má mnoho krásných barev a odstínů. Délka nití je vždy 90 cm, pokud není v návodu odchylka. Jsou čtyři základní uzlíky - vázané vpravo, vlevo, zpětné uzlíky zprava doleva a zleva doprava. Je potřeba naučit se základ a z toho vycházet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.