Vychytávka na halušky

Od: Datum: 08.09.12 09:35 odpovědí: 9 změna: 11.09.12 12:00

Dobrý den, nemáte někdo nějakou vychytávku na halušky když nemáte ten "haluškový cedník"? Prý se to dělá nožem z prkénka, ale je to asi dost pracné...

Díky


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: tr
Datum: 08.09.12 09:45
 

Zdravím, co to zkusit přes hrubé struhadlo, pokud teda máte to deskové. Z opačné strany ostří(hladká strana) struhadla a roztírat těsto stěrkou.;)

 
Od: mowla*
Datum: 08.09.12 09:45
 

Nožem nebo lžičkou z prkénka je jednoduché - odkrojíš malý kousek těsta a ´odpinkneš´ jej do hrnce s vroucí vodou... Velikost si ze začátku vyzkoušej (kousek varem nabude)...

;)

doplněno 08.09.12 12:51:

Babkazov: Dneska nééé - vařím rajskou, přijel´příděl´´ ze zahrádky a musím tu dobrotu zpracovat...

;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.09.12 10:51
 
avatar

mowla *palec*a fofrem, Škrab škrab a je to!

 
Od: krkovicka*
Datum: 08.09.12 10:57
 
Jestli máte doma tvoritko na zdobení na krémy(vak co se vymackava),tak ho můžete použít:ostrým nožem rozsekavat vymačkaný těsto rovnou do hrnce.
 
Od: hahanaj*
Datum: 08.09.12 12:32
 

já je dělám na mokrém prkénku a lžící odškrabuji kousky pěkně do vařící vody a jde to fakt dobře - mám raději větší, než ty bročky přes cedník - ty nemají s haluškami nic moc společného -

 
Od: olaf71*
Datum: 08.09.12 13:22
 

není těžké si dát hmotu na prkénko a nožem, nebo lžičkou odhazovat do vřící vody.ono se to tak na Slovensku dělávalo a možná ještě dělá do dnes.

 
Od: jojohana*
Datum: 09.09.12 10:28
 

stačí struhadlo s většíma dírkama nebo to dělám kousky malou lžičkou a rychle je házím do vroucí vody

 
Datum: 11.09.12 11:37
 
avatar

Haninko, ten cedník na halušky si určitě kupte, je to dobrá investice. Nerezový Vás vyjde tak do stovky, když je v akci v supermarketu. Jinak tak 150 Kč.

Já ho kromě halušek používám s velkým úspěchem i na polévku s játrovými knedlíčky. Knedlíčky nemusím vykrajovat, koulet po jednom, hmotu dám do toho cedníku a objíždím gumovou stěrkou. Do vařící se polévky padají takové větší "bobečky", dřív je to uvařené a knedlíčky se ani nemusí lžící krájet. Když jsem dělala v MŠ, takhle připravovaly kuchařky polévku, naučila jsem se to od nich a dneska by ji už u nás nikdo s těmi kulatými knedlíčky nechtěl. Takže se Vám cedníček zaručeně vyplatí. Dobrou chuť. :-P Jaga.

 
Od: olaf71*
Datum: 11.09.12 12:00
 

hlavně nekupovat ten, co mám já doma. má jen jednu úchytku na druhé straně oproti držadlu a pokud se nedrží v ruce, tak se i s hmotou převrátí do hrnce*zed*

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.