Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte někdo nějakou vychytávku na halušky když nemáte ten "haluškový cedník"? Prý se to dělá nožem z prkénka, ale je to asi dost pracné...
Díky
Nožem nebo lžičkou z prkénka je jednoduché - odkrojíš malý kousek těsta a ´odpinkneš´ jej do hrnce s vroucí vodou... Velikost si ze začátku vyzkoušej (kousek varem nabude)...
Babkazov: Dneska nééé - vařím rajskou, přijel´příděl´´ ze zahrádky a musím tu dobrotu zpracovat...
Haninko, ten cedník na halušky si určitě kupte, je to dobrá investice. Nerezový Vás vyjde tak do stovky, když je v akci v supermarketu. Jinak tak 150 Kč.
Já ho kromě halušek používám s velkým úspěchem i na polévku s játrovými knedlíčky. Knedlíčky nemusím vykrajovat, koulet po jednom, hmotu dám do toho cedníku a objíždím gumovou stěrkou. Do vařící se polévky padají takové větší "bobečky", dřív je to uvařené a knedlíčky se ani nemusí lžící krájet. Když jsem dělala v MŠ, takhle připravovaly kuchařky polévku, naučila jsem se to od nich a dneska by ji už u nás nikdo s těmi kulatými knedlíčky nechtěl. Takže se Vám cedníček zaručeně vyplatí. Dobrou chuť. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.