Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat vazene drozdi

Od: marta61 odpovědí: 10 změna:

Prosim nevi nekdo kde se v Praze da koupit vazene drozdi?

dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Všechny prodejny po republice co patří pod řetězec "Hruška!.

hodnocení

0x

Dobrý den, Marto. V Makru máte 1 kg droždí.

doplněno 07.09.12 16:51:

Klasika balení.

doplněno 07.09.12 16:54:

Ještě rozvažují kvasnice prodejny COOP

doplněno 07.09.12 16:56:

Každá malá pekárna kupuje 1 kg balení kvasnic, když si tam řeknete, tak Vám prodají.

itan71*
hodnocení

0x

Za komárů to nebyl problém a v dnešní době je to horší a horší možná ještě někde v malém krámku

karlinka
hodnocení

0x

Také jsem se po tom sháněla. Známá prodavačka mi řekla,že to je od hygienika zakázané kvůli bakteriím.

borax*

Tak to vaše známá kecá. My vážíme kvasnice pořád...

zabu
hodnocení

0x

Můžu se zeptat proč vážené? Provozujeme malinkou rodinnou pekárnu, a používáme bez problémů balené zlaté Linco, 42gr. Je vážené něčím lepší nebo levnější? Děkuji.

uska*

Peču denně pro rodinu, ( chléb, rohlíky, buchty, knedlíky ... )Také používám vážené kvasnice. Lépe kynou a u nás jsou o polovinu levnější než 42g balíčkované. Kupuji půl kg na týden, dám do plastové krabičky, do víka krabičky jsem udělala otvory, aby kvasnice mohly dýchat. Jsem max. spokojena.

doplněno 12.09.12 20:26:

v prodejním řetězci "Hruška! stojí vážené kvasnice 32,- Kč/kg

zabu

Dík. Tak my to zkusíme sehnat. Jestli jsou opravdu o polovinu levnější. Že by byly lepší? No uvidíme. Třeba opravdu budou.

zabu

My kupujeme balené 24 x 42gr = 1008 gr, po 2,20 tedy 52,80 za kilo. A vážené jsem nejlevnější objevil za 65 kč/kg. Tak nevím. Levněji jsem nesehnal. Možná jsou vážené lepší, nevím. Takže tak, no.

hodnocení

0x

Dříve se stály fronty na banány, na pomeranče, na embéčka, na kola Favorit. Když si na to dneska vzpomenu, lidé se mi smějí.

Ale kvasnic bylo dost. Z veliké cihly vám prodavačka ukrojila kousek dle Vašeho přání. Mamka většinou kupovala "za padesátník". Co je dneska za padesátník? Na benzínce Shell v Mikulově na mě chtěli jen za použití záchoda 10 korun.

Vážené kvasnice byly opravdu lepší, než ty dnešní kostičky. Byly bezvadné na drožďovou pomazánku či drožďové knedlíčky do polévky. V obchodě jsem se dozvěděla, že hygiena v současnosti krájené droždí zakázala. Přesto v nedalekém obchodě se občas koupí, většinou před poutí, posvícením a jinými většími akcemi. Ale prý to majitel prodejny NESMÍ VĚDĚT. Když mi prodavačka podává tajný balíček a syčí přitom na mě: A nikde to neříkejte...*ee*, připadám si jak agent 007. Ale krájené kvasnice MÁM a to je hlavní. Jaga.

Není to trochu divná doba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]