Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem nezkušená a nedůvěřivá!

Od: rickes odpovědí: 6 změna:

Ahoj, spíš než otázka, je to taková zpověď... Je mi 15let, nikdy jsem s nikým nechodila, nikdy jsem se nelíbala a ani nevodila za ruce. Nevadí mi to, vím, že někdy to přijde, ale... Teď chodím s jedním klukem ven, byli jsme spolu několikrát než se tam objevila vůbec nějaká naděje, že bychom to mohli dát dohromady..na začátku jsem byla hodně stydlivá a zamlknutá, ale je to jako bychom si rozuměli čím dál víc-i když někdy dokážeme mluvit 5hodin, někdy většinu doby, co jsme spolu, promlčíme. Chlapec dělá co může- všímá si všeho co mám jiné, velmi "nenápadně" mně chytá na okamžik kolem boku(cca 3 vteřiny), lechtá mě a různě postrkuje a nejraději by chtěl chodit každý den ven. Jenže..já mu stejně nevěřím. Ne konkrétně jemu, ale jakémukoliv klukovi. Co se týče vztahu, jsem strašně nedůvěřivá a kdyby mi říkal několikrát za den, co ke mně cítí, stejně se budu ptát sama sebe, jestli si jen nedělá srandu. Vím, je to blbost, ale ta otázka tu vždy je(v minulosti něco podobného proběhlo). A teď k věci: Strašně se bojím toho, že mně zkusí políbit. Mám strach, že podvědomě ucuknu a on si to vyloží špatně nebo se to zkrátka nějakým způsobem nepovede. Je mu 18, má za sebou už několik vztahů a nevím, jestli by to nebylo...divné, trapné nebo co já vím...

Taky si na oko stěžoval, že se ho vůbec nedotknu(v čemž má pravdu), jenže já nevím jak..Příčí se mi se ho "náhodou" dotýkat, přijde mi to hodně takové podlézavé a okaté až to není možné. A nechci aby si to vyložil tak, že když nedělám žádný krok, nemám zájem. Při jaké příležitosti ho třeba chytit za ruku nebo kdy, a hlavně jaký, udělat jiný krok?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

No hlavně se do ničeho nenuť. Až to přijde, tak to přijde - prostě nejsi na chození až tak zralá, chce to čas. A nenech se od kluka do něčeho vmanipulovat jen proto, že on po tobě něco chce. Vývoj vztahu by měla určovat holka. Když nejsi na políbení připravená, tak uspěcháním nic nezískáš. Věř, že v tom nejsi sama. Jak roky poběží, uvidíš, že to všechno bude časem lepší. Dospěješ a nakonec i na to líbání od kluka se budeš těšit.

ron*
hodnocení

1x

Souhlasím s Eulalií. Ještě nejsi na vztah dostatečně zralá. Ale to vůbec nevadí, nemáš kam spěchat, nic Ti neuteče. Chlapec je starší, od vztahu zřejmě čeká něco jiného než Ty. Prostě si s ním promluv, řekni mu, že se ještě necítíš na polibky nebo jiné tělesné sbližování. Jsem ráda, že i v dnešní uspěchané době se najdou holky jako Ty, které se do ničeho nehrnou, jsou nesmělé. Užij si své poslední dětské dny s kamarádkami a kamarády. Časem dospěješ, potkáš toho pravého a všechno přijde samo, v pravý čas, až budeš připravená. Potom nebudeš přemýšlet, jestli a jak se dotknout. Bude to přirozené, uvidíš. A budeš si to užívat. Přeji Ti hodně štěstí, které přijde v pravý čas. :)

patriktorri*
hodnocení

1x
Za prvé si musíš odpovědět na otázku: Miluji ho?
Vypadá to, že spíš ne, protože nemáš touhu se ho dotýkat a dokonce se Ti to "příčí". Jak víme, letmé, jakože náhodné doteky jsou jedním z prvních signálů náklonnosti a patří i k nezávaznému flirtování. Láska není záležitostí techniky.
.
Jestli nemiluješ, měla bys mu to co nejdřív jasně říct. Jestli ho nechceš úplně ztratit, pak musíš postupovat tak, aby to nepokládal za svoje selhání. To znamená vyzdvihnout jeho dobré vlastnosti, jak tě těší, že je k tobě pozorný a podobně, že ho máš ráda, ale nemiluješ ho, že za to nemůžeš stejně tak, jako on nemůže za to, že Tě miluje a že Tě to hrozně mrzí, atd. Pokud má trochu charakteru, bude zklamaný, ale bude z něj alespoň kamarád. Oběma to umožní jít dál a najít si někoho, kdo bude lásku oplácet. Hlavně se nepřemáhej jen proto, abys někoho měla.

nissassa
hodnocení

0x

Ne, že bys byla nedůvěřivá nebo nezkušená nebo co... Jen ho nemiluješ. Kdybys k němu něco cítila, věděla bys, kdy udělat krok vpřed.

Hlavně si nic nedokazuj: ''pane bože, je mi patnáct, a já jsem se ještě s nikým nelíbala!?!'' Kvůli tomu se nenuť s někým chodit. Nebo kvůli něčemu jinačímu... musíš se na to cítit.

blablinka*
hodnocení

0x

Ahoj. Tebe to trápí, takže to není blbost...

Je ti 15..Popravdě, mně je 18 a ještě jsem nikoho neměla...:) Já na to nespěchám...Víš, kdyby jste si opravdu rozuměli, tak by tam to ticho nebylo, nepříčilo by se ti ho dotknout... Také mně přijde (víš, znám své spolužáky), že ten kluk na tebe celkem tlačí...Kdyby tě měl rád, dal by ti prostor...A také si myslím, že je dobré si to s ním vyjasnit...Co on chce a co chceš ty...Třeba jen nenápadně se ho zeptat na něco o holkách nebo jestli si troufneš si s ním o tom přímo promluvit - někdy je dobré vědět, na čem jsi. Každopádně, kdyby reagoval nějak negativně, neber si to sa svou vinu! (V takovém případě by to nebyl kluk, který by si tě zasloužil...;)) Přeji hodně štěstí, a napiš, jak to dopadlo! :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Nedělej si z toho těžkou hlavu a moc o tom nepřemýšlej. Až to bude mít přijít, tak to přijde samo od sebe, aniž bys nad tím jakkoli bloumala. Někdo to prostě pozná dřív, někdo později, ale poznáš to sama, aniž by sis kladla jakékoli otázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]