Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem hovězí, kus jsem dala do mrazáku a včera vytáhla a nechala rozmrazit , dnes to maso vypadá nějak zvláštně. Zdá se mi mírně chycené . Může se maso takhle rychle zkazit? Při koupi byla maso pěkné, do konce záruky zbývalo týden.
Dobrý den, Vanessko. Maso, jestliže je dnes už mírně chycené, muselo být chycené při koupení. Nepíšete, jak maso vypadá. Když se Vám maso nezdá, nekonzumovat. Hovězí maso musí být krásně červené a musí vonět, když je čerstvé. Lepší je, maso hned za pokladnou rozbalit, maso pořádně prohlédnout ze všech stran a čichem poznáte, zda maso voní. Někdy maso ze spodní strany, může být cítit a to je už špatné. Hned vrátit. Jen můj názor.
doplněno 04.09.12 20:18:Vypadá to, že maso bylo balené, dole na tácku, už muselo být chycené. Některé obchody, masa, sýry, salámy, když je konec záruky, přebalují a dál prodávají. Lépe si kupovat maso u pultu, kde se dá ihned zkontrolovat.
doplněno 04.09.12 20:57:Vanessko, použijte nos a oči. Rozkrojte maso, jestli barva masa není všude stejná, maso nevoní, vyhoďte ho. Jen moje rada.
Můj názor je taky nekonzumovat. Ale kdysi jsem byla na brigádě v hospodě a tam kuchř "jetý" maso naložil do octa a nechal to tam pár hodin máchat, pak z toho udělal nějakou minutku na pánvi, pořádně to okořenil a jídlo se normálka prodalo, fakt humus . Nevím, jak potom chudáci hosté dopadli, ale hygieně ho tenkrát (co je mi známo) nikdo neudal...
Ovšem já bych tohle doma nikdy nezkoušela...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.