Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co připravit z dort. oplatků?

Od: brunecova® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Používáte při přípravě sladkostí někdo dortové oplatky? Máte s nimi zkušenosti a poradíte mi, jak je použít na přípravu něčeho dobrého. Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Už jako dětem nám maminka slepovala oplatky čokoládovou směsí. Připravuji i já své rodině:

1 balení dortových oplatků potřeme a slepíme směsí.

Směs:

2 celá vejce se v páře ušlehají s 12 dkg cukru a 6 dkg kakaa. Přidáme 25 dkg rozpuštěného vychladlého 100% bílého tuku (Lukana), a 25 dkg rozmačkaných dětských piškotů, trochu rumu, nakrájené želé, rozinky, ořechy, mandle-dle chuti. Vše promícháme, vznikne polotuhá hmota. Natřeme na oplatky.

Nejlépe je nechat oplatkový dort den, dva uležet, aby změkl a dobře se krájel. Je možné přizdobit šlehačkou.

Dobrou chuť.

doplněno 03.09.12 17:48:

Lukanu na smažení.Piškoty jen rozdrtím. Nasypu je do mísy a rozmačkám vidličkou nebo paličkou na maso. Jsou to malé kousky, ale ne úplně mleté - jako na strouhanku. Rozinky do rumu nenamáčím. Rum přikápnu do hotové směsi (od oka-asi dvě lžíce) .Rozinky nakrájím na menší kousky. Mandle(loupané) a ořechy nasekám nožem na jemno.

hodnocení

Lukanu máte na mysli cukrářskou, nebo na smažení? Dětské piškoty mají být rozmačkané na kousky, nebo na jemno jako strouhanka? Hrozinky namočené, ořechy nebo mandle mleté, strouhané, nasekané? Určitě vyzkouším, proto se ptám.

vvj*
hodnocení

2x

karamel mezi oplatky uvařené salko ,1/2 másla , ořechy to natírat ve vrstvách na oplatky na konec polít čokoládou a nechat vsáknout

hodnocení

2x

Dobrý den, Bruni. Určitě to znáte, ale třeba to vyzkouší i někdo jiný.

Od Dr. Oetker: Krémová náplň - vaječný koňak. Náplň našlehám a přidávám máslo.

Z tohoto našlehaného hotového krému, odeberu dvě velké lžíce krému a nechám zvlášť.

Do celého zbytku našlehaného krému, dám hrníček kokosu a ručně zamíchám.

Když je krém částečně vychlazen, slabě potíráme jednotlivé dortové oplatky, které jsou narovnány na tác. Poslední oplatek necháme suchý, všechny oplatky natřu kolem dokola. Zatížíme a dáme chladit.

Nechte rozležet nejméně celý den, pak teprve krájet na řezy.

Řezy rozložím na tác, každý potřu čistým krémem ( který je odložen) a zdobím, srdíčkem _ barevným, nebo čokoládou _ strouhanou.( Vše se koupí v Globusu v krabičkách.)

Děti milují, když každý kousek má jako ozdobu jednu čokoládovou korunku.

=========================================================

Když potřebuji řezy pro vnoučata, větší množství, tak dělám korpusy dva. Vychladnutý druhý hotový korpus, nepotírám kolem dokola. Použiji čokoládu a udělám z toho čokoládový dort, který také zdobím, než čokoláda zatuhne. Po dvou hodinách je dort vhodný na krájení.

Snad je to popsané srozumitelně, přeji dobrou chuť.

hodnocení

Děkuji za recepty, určitě všechny postupně vyzkouším. S krémem se Salkem jsem už dělala,moc mi chutnaly. Naposledy jsem oplatky dělala s nutellou a na povrchu posypané ořechy, připomínaly mi chuť tatranek. Krémovou náplň - vaječný koňak neznám (nekupuji hotové), ale vyzkouším na vaše doporučení.

hodnocení

0x

Moje maminka udělala krém, takový jako do dortu a jednotlivé oplatky nízkou vrstvou namazala a naskládala na sebe. Pak na to dala prkýnko a zatížila to hrncem plným vody a nechala proležet, provlhnout. Když jí bylo líto másla, tenkrát se margaríny zas až tak nastudeno nepoužívaly, mazala střídavě marmeládou a druhou oplatku krémem. *jasne* U kamarádky maminka dělala nějaký krém nastavovaný pudinkem a nalámala do toho ty oplatky a dělala z toho koule, které přelívala čokoládou.;) Já ty oplatky ráda křupu jen tak, ale musím si je vzít ven, strašně to drobí. A také vím, že si musím dát pozor na koutky pusy, protože si je těmi ostrými oplatkami poraním. :D

hodnocení

Ty koule dělala malé, na jedno sousto? Nalámané oplatky pouze spojila s krémem, nebo má být více krému, jako oplatek?

ardzanaluelle
hodnocení

0x

Nejlepší recept, co s dortovými oplatky, je to, co už bylo psáno dříve-udělat směs karamelového Salka(buď už to koupené, nebo normální Salko vařit 2-3hodiny) a másla. Buď v poměru 1:1 nebo jedno Salko a půl kostky rozměklého másla. Tato směs s pořádně ušlehá, už nic se tam nepřidává a natřou se s ní oplatky, cca 5 vrstev. Pak se to zabalí do alobalu, dá do ledničky, něčím zatíží a nechá se uležet aspoň den, aby oplatky navlhly a daly se lépe krájet. Pak se to mlže ještě dozdobit nahoře čokoládou, ale není to nutné. Je to naše nejoblíbenější vánoční cukroví už dlouhá léta...:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]