Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém a akné

Od: martiicka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebuju pomoc vyřešit problém s příšerným akné! Zkoušela jsem všelijaké pleťové masky i pleťové čistící vody ale nic. Nemá prosím někdo nějaký tip?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Mrkni na to co jíš, omez sladké, ostré, jez hodně zeleniny.

Moc zabírá Zineryt - je to vodička (antibiotikum), které napíše kožní lékař. Bude podzim, takže ideální čas na použití. Musí se používat opravdu pravidelně 2x denně 1 měsíc, opravdu zabírá.

doplněno 02.09.12 09:28:

Když zadáš vpravo nahoře do hledacího okýnka "akné", vyjede spousta odkazů...

martiicka*
hodnocení

Děkuju moc určitě to vyzkouším, ale jídlem to asi nebude, jsem vegetariánka, ale je pravda, že jsem teď přes prázdniny trošklu (hodně) mlsala :)) každopádně moc děkuju za pomoc

cocinkamichalka*

Mlsání dělá hodně :)

greenbull*
hodnocení

0x

Zkoušela jste tohle? problematicka-plet.heurek/...

je tam docela dost pozitivních ohlasů. Jinak zajít na kožní tam by ti můžou pomoci.

daniell*
hodnocení

0x
Mastičkou si to mazat a nechtama škrabat to nepomůže ty různý mastě a podobně většinou pomůžou .. dočasně .. většinou jediným lékem je čas.

krkovicka*
hodnocení

0x
Čas a už zde jinde padla rada vitamín B,klasické droždí-sníst a to pravidelně.Zítra jdu a koupím si ho.Uvidím zda i mě zabere-poslední dobou-pleť vypadá hrozně,povadla a začali se mi tvořit pupínky,možná tím vedrem,když používám makeup a potim se...zkuste to taky.

lucimera*
hodnocení

0x

S akné mám sama také problémy. Každý měsíc chodím pravidelně na kosmetiku, na čištění. Kosmetička mi tam dá nějaké krémy, chvilku to štípe, pak taky něco vymáčkne, největší problém mám asi s černými tečkami na nose, ale stojí to kolem 300kč jedna návštěva, což je trochu hrábnutí do kapsy. Pomůže to, a chvíli to vydrží, ale když se člověk nestará, tak se to rychle vrátí. Pupínků v pubertě vždycky bylo, je a bude víc, než v jiném životním období.

Já používám gel proti akné, takový od Garnier, ten si dám na obličej, nechám chvíli působit, tak 2min, a pak důkladně opláchnu. Pomocí vatového tamponku pak potřu obličej pleťovou vodou, ta je naprosto obyčejná z Rossmannu, od Synergenu, a až pleťová voda trochu zaschne, nanesu krém od Aknelotu, je takový oranžový. Toto dělám večer. Ráno stačí to samé, jen vynechat gel, takže jen pleťová voda a krém, ale občas to není ani potřeba, důležitá je péče hlavně večer, a pravidelně každý den, aby byla pleť svěží.

Musíte zkoušet a zkoušet. Nikdy se toho nezbavíte úplně, ale můžete tomu trochu pomoci, a i když to třeba nepůjde úplně podle vašich představ, budete mít aspoň dobrý pocit, že pro to něco děláte a vážně se snažíte.

Hodně štěstí a trpělivosti!

bk02029*
hodnocení

0x

mám velmi dobrou zkušenost s kosmetikou CutisHelp, posíllám odkaz

cutishelp.com/..., pomohla mi téměř okamžitě, teď ji používám jen lokálně, v případě akutního problému:)

amelikaame*
hodnocení

0x

přestat jíst slané, ostré a sladké :)

samicka*
hodnocení

0x

Ohledně jídla už bylo napsáno asi dost. Bezkonkurenční je značka TEE TREA OIL. Jak po stránce výsledku, tak cenově.

Všechny produkty jsou k dostání v lékarně. Já je kupuji u výrobce, přes net u fy Pharma Muller. Tam jsou ceny ještě lepší.

Sídlo mají v Hradci Králové. Při osobním vyzvednutí ještě levnější. Z těch výrobků je skvělý přímo ten 100% neředěný olejíček (roll-on) v mini balení. Když mám nějaky pupínek okamžitě si kápnu. Pozor je to silné. Rychle se hojí. Hodně úspěchů.

nokofein*
hodnocení

0x

Záleží mj. i na tom, jaký stupeň akné máte, pokud jenom pupínky anebo "slité hnisavé" kulaté ložiska po kterých zůstávají jizvy... Akné vzniká v období puberty díky hormonálním změnám, je nutné pečovat o pleť, tak jak ti radili výše, pokud, ale už máš to akné opravdu v těžší formě (ne pár pupínků), je nejúčinnější "léčba" hormonální antikoncepcí, protože ovlivňuje příčinu (hormonální hladinu), ne až důsledky (pleť)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]