Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s usínáním

Od: rex® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, poslední dobou mám potíže s usínáním. Usínám kol.2 hod a ráno jsem úplněně vyřízený. Zkoušel jsem chodit na procházky, pracuji na zhrádce i když jsem unavený ne a ne usnout. Prosím poraďte.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinjelinek*
hodnocení

2x

To není jednoduché odpovědět. Záleží na více věcech které třeba hrají roli...věk..zdravotní stav..práce je no ne..jaká atd atd. Aby bylo možné určit jaké je to příčiny ale většinou je to psychyckého rázu. Zřejmě se vám hlavou "honí" plno myšlenek a nemůžete usnout.

doplněno 24.11.12 23:33:

tam mám překlep mělo tam být práce je nebo ne

andrea1*

Souhlas. Mám to také tak. Bude 24 hod. a na spaní ani pomyšlení.

doplněno 24.11.12 23:54:

Kupuji si v suprmarketech čaj Spánek a nervy. Ten mi taky pomáhá. Jdu si ho uvařit. Nebo, že bych si dala radši sklenku 12° Kozla?

miljan*
hodnocení

1x

Zaručené je čtení pohádek malým dětem. *houpy*

hodnocení

0x

Bohužel neexistuje zázračný-jednotný recept, jak potíž vyřešit.
Tak jak uvádí předchozí rádce. Příčinu vaší nespavosti neznáme, na základě dvou řádku textu nikdo nedokáže důvod určit. Pokud váš stav bude trvat delší dobu, doporučuji se poradit s odborníkem.
Pro odlehčení: Nedávno jsem si v supermarketu zakoupil smějící se láhev piva Primátor Exkluziv 16° (přes 7% alkoholu). A světě div se. Nedopil jsem jej, a už se mi chtělo spát...

pt®
hodnocení

0x

Nevím sice kolik Vám je let, ale může to být věkem. Já jsem také ještě vzhůru. - pt

andrea1*

Duše je mladá, ale tělo nestojí už zanic

askmenow*
hodnocení

0x

Může to být milionem věcí - suchým vzduchem, přetopením v místnosti, nepohodlnou matrací, stresem a plnou hlavou myšlenek, plným žaludkem, stoupajícím věkem... Pitím hodně kávy či čaje... Často je z toho cyklus, člověk nemůže usnout několikrát po sobě, a pak už chodí do postele s myšlenkou "zase neusnu"... No a neusne...

Zkuste od cca dvou hodin nepít kávu apod., pořádně si před stapním vyvětrat, zvlhčit vzduch v místnosti, před spánkem se uklidnit a uvolnit, například koupelí (třeba s vůní levandule) a nějakým bylinným čajem (ŕesp. odvarem, nic, v čem skutečně je čaj, hlavně ne černý). Pokud se to dlouhodobě nezlepší, navštivte lékaře.

martinjelinek*
hodnocení

0x

Měl jsem to podobný a našel jsem recept ten že (i když jsem věděl že neusnu) lehl jsem si třeba v 7,8 večer a věděl jsem že mám fora takže mě to nestresovalo. Jen tak si přemýšlíte a tělo odpočívá tak jako tak neni vždy nutný upadnout do spánku, aspoň že ležíte. A nakonec usnete. Ležte a meditujte. DObrou noc :)

ludak*
hodnocení

0x

Já(i kolegové to mají) když sem unavený z dlouhého pracovního vytížení než je standardní,třeba okolo 10ti-12ti-16ti hodin,když už člověk nějak šoupe nohama(a ruce u kolen) nastane zlom kdy se to nějak v organismu přehoupne a jede se klidně dál jakoby nanovo,ale pak když člověk padne do pelechu tak ne a ne usnout z takzvaného PŘETAŽENI'.

Tak se vážně zkuste flákat a polehávat jestli vás nic OPRAVDU nehoní.

To mě ůplně ubíjí a jsem z toho pak úplně HOTOVEJ.

Člověk je totiž od přírody strašně líný tvor,takže pokud můžete tak si odfoukněte na sedm dní(zaručená doba totální zlenivělosti u mě) a když vydržíte nic nedělat tak se všechny svaly a bůhvíco uvolní,rozleží a začnou bolet a regenerovat

BUDETE SPINKAT JAK MIMINKO

Po tomto procesu je velký problém se znovu zapojit do pracovního procesu,ale jak se začne tak se to samo rozjede a PARA'DA

Protože člověk není stroj(mi řek nedávno pětiletý Zbyněk)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]