Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám nepříjemný problém.Hrozně se potím.Je mi 13-skoro 14.Používám deodoranty,antiperspiranty,ale nic nepomáhá.Meju se každý večer.Jak mám pocení zabránit?Děkuju.
BarunQa
Pocení je přirozené a důležité, zabránit mu nejde. Můžete jen snížit následky: rozmnožení bakteríí a následný zápach. To co děláte, děláte správně. Toto počasí je děsné, bojujeme s tím všichni... Můžete si najít nějaké bylinky na netu, co pocení mírní, ale pokud je hold teplo, je to přirozená regulace teploty těla.
Souhlasím s Benou. Změnit stravu. Méně kořeněné, méně slané, žádné brambůrky a fast food. Více zeleniny, vlákniny, zelený čaj.
Jinak pocení je přirozené, zvlášť ve věku 13-14 let, kdy tělo prochází bouřlivým hormonálním vývojem. Zkus se opláchnout i ráno, než půjdeš do školy. Nos jen prodyšné oblečení z přírodních materiálů. Více vrstev, když ti bude horko, jednotlivé vrstvy můžeš odkládat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.