Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maštění vlasů - nevymytý šampon?

Od: lucimera* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,

mám takový dotaz. Kamarádka říkala, že když si člověk pořádně nevymyje všechen šampon z vlasů, budou se mu rychleji mastit. Já osobně nemám zas tak velkou zkušenost, často sportuji, takže se mi vlasy mastí rychle a nepomáhá ani šampon proti mastným vlasům - vždy je to tak po 2 dnech, pokud si je neumyji.

Co je na tom pravdy? A případně, jak si vlasy mýt, aby se tak často nemastili? Máte někdo zkušenosti, ať už jakékoli? Poraďte prosím.

Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Vlasy umývej dvakrát, podruhé oplachuj aspoň tři čtyři minuty a studenou vodou. Vlas to "uzavře" a vydrží déle bez mastnoty.

Ale že si myješ hlavu po dvou dnech, to je úplně normální:)

hanher*
hodnocení

0x

Je to pravda.

doplněno 28.08.12 23:21:

Pochybný to časopis, ale budiž:

3. Důkladně opláchnout

Důkladně vymývej všechny zbytky šamponu i kondicionéru. Nevymyté zbytky vlasy zatěžují a zmatňují, a ty se pak špatně upravují a ty nemáš ten krásný pocit z čerstvě umytých vlasů. Navíc mohou vlas a pokožku hlavy podráždit, mohou podnítit vznik lupů, a budou se rychleji mastit.

bravogirl.cz/...

bena*
hodnocení

0x

Já s mastnými vlasy dlouho bojoval, zkoušel jsem všelijaké značkové šampony, nakonec jsem někde viděl, že je na to dobrý kopřivový nebo břízový šampon, tak jsem šel do sámošky, za pár korun koupil kopřivovýšampon a po týdnu se to zlepšilo.

Mohu doporučit.

lucimera*
hodnocení

Děkuji. Takže to časté maštění vlasů může i u mě být způsobeno špatně vymytým šamponem. Dám si na to pozor :)

Já používám různé šampony, ale nejčastěji Head and Shoulders, ten je prý dobrý proti lupům, ale mě se moc nezdá. Ne že bych měla lupy, ale co je slavné někdy zas tak slavné nebývá. Příležitostně používám nějaký šampon z Avonu, ten se mi moc neosvědčil, ale tak není nad čisté a voňavé vlasy. Pořád lepší než chodit s mastnou hlavou, že *smich* Na ten kopřivový se podívám, taky jsem o tom slyšela, a vyzkouším, mohlo by to pomoci. Díky!

bena*
Nemáte zač, určitě vyzkoušejte, mě to pomáhá, ale vlasy stejně musím obden mýt. Dříve jsem musel každý den. a to jsem používal Head and shoulders, Garnier, Shauma, pak nějaký z oriflame, Avonu, nic moc. Akorát Nivea byla lepší. jinak kopřivový šampon je levný.
No a držím palce :)

hodnocení

0x

Dobrý den Luci. Kopřivový šampon, Žloutkový šampon, Březový šampon, jsou to levné šampony a kvalitní. Stará receptura. Mastné vlasy, mohou mít hodně příčin. Třeba u sportu, kdy se člověk zapotí, se vlasy ušpiní dříve, než běžně, když člověk nesportuje. Když budete mít špatně opláchnuté vlasy, tak to poznáte sama, vlasy se nebudou lesknout, budou matné.

Na mastné vlasy, můžete vyzkoušet oplachovat octovou vodou. Po umytí vlasů, si poslední opláchnutí, udělejte z 1 litru vody a 1/2 lžíce octa. Vyzkoušejte a uvidíte, jaké vlasy budete mít. Jen můj názor.

annalol*
hodnocení

0x

jestli se vám podvou dnech mastí vlasy jednoduše použijte suchý šampon, je to rychle a vydrží to i další dva dny,dá se zakoupit v drogerii :)

pb®

Suchý šampon je něco příšerného. Je to pudr, který má z vlasů odsát přebytečnou mastnotu a pak se vyčesat. Ovšem hlava po něm vypadá zaprášeně, vlasy se nelesknou, jsou matné. Možná tak ještě někde mimo civilizaci, ale nedovedu si představit jít s tím do práce. To je lepší zvolit takový střih, že má člověk vlasy umyté a vyfoukané za 10min.

Jinak maštění po dvou dnech je můj sen, to nejsou mastné vlasy, to jsou normální vlasy. Mastné vlasy jsou takové, že si je člověk ráno umyje a večer může zase, to je problém.

lucimera*
hodnocení

Podívám se po tom kopřivovém šamponu, slyšela jsem, že docela mastné vlasy ovládá a pomůže to. A jak soudím z odpovědí, tak asi ano.

Suchý šampon je dobrý vynález. Znám jeden takový levnější, jmenuje se myslím Amica, a je docela dobrý. Líbil se mi i ten z reklamy od Syossu, ale když jsem viděla jeden v drogerii, byl hrozně drahý, ale zase byl ve spreji. Asi si nějaký pořídím, ale ten můj problém s mastnými vlasy nevyřeší - pomůže to, ale třeba jen na den, a druhý den se to zase vrátí.

Ale děkuji všem. :)

krkovicka*
Jdi a natrhej si kopřivy.Tý čisté z louky né od silnice.Dej vařit vodu a jakmile jí privedes do bodu varu vypni sporák,hoď tam ty kopřivy,přiklop talířem a nechej hodinu odstat.Po vychladnoutí je zceď přes cednik a tím louhem si vlasy proplachni a zavaž do rucniku.Nechej si to tam půl hodinku a dle potřeby vyplachni čistou vodou ale můžeš si to tam i nechat.
Praktikovala jsem to tak dvakrát týdně a zbavila jsem se máštění i lupů.Samozřejmě nejrychlejší způsob je ten kopřivy šampon.Já sním ale vytiram podlahu:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]