Dobrý recept na sterilovanou červenou řepu

Od: Datum: 28.08.12 16:21 odpovědí: 5 změna: 28.08.12 22:28
avatar

Ahojky všem. Marně hledám recept na sterilovanou řepu podle svých představ. Všude je přidáván křen a řepa se prý musí uvařit před sterilací. Moje mamka dělávala strouhanou řepu a sterilovala. Bylo to moc dobré. Jenomže jí se už bohužel zeptat nemohu. Moje otázka zní, musí se řepa před nastrouháním zcela uvařit, nebo stačí povařit, zalít lákem a sterilovat. Děkuji za pomoc. S. Nebo je skutečně lepší řepu před tím uvařit a jenom nakrájet na kostičky.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: cockpunk*
Datum: 28.08.12 16:32
 

Moje matka to dělá tak, že řepu povaří asi čtvrt hoďky ve slupce a pak oloupe a nastrouhá. Pak steriluje se zelím. Je to Vynikající!*palec*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: les
Datum: 28.08.12 16:40
 

Já vždy řepu nejprve uvařím ve slupce do měka,oloupu a krájím na plátky.Zelí nedávám-zaleju nálevem na okurky.Je s tím hodně práce ale je to pochoutka.S kupovanou nelze porovnat.

 
Od: viky®
Datum: 28.08.12 17:29
 
avatar

Dobrý den, Suzy. Každý rok pomáhám sestře, zavařovat červenou řepu. Řepu vaříme ve slupce, až je měkká, ale ne, moc. Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kráječi na plátky. Část skleniček, naskládáme jen řepu, druhou část dáme (řepu, zelí, cibulku, také nakrájenou na plátky) zamícháme a plníme do sklenic. Uvaříme lak na okurky, necháme vychladnout, bez koření nalijeme na řepu. Sterilizujeme. Všem nám to moc chutná.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.08.12 21:02
 
avatar

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu - 2 kg uvařené řepy, na nálev - 1 litr vody, 300 ml octa, 1 lžička soli, 100 g krystalového cukru, (fenykl).

Omytou řepu i s kořenem uvařím do měkka. Studenou oloupám, nastrouhám na slzičkovém struhadle a vmíchám do uvařeného nálevu. Naplněné skleničky steriluji 15 minut při 85°C. Řepa není tak kyselá jako kupovaná. Kdo chce kyselejší, tak přidá 50 ml octa. Snad vám bude chutnat.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.08.12 22:28
 
avatar

Díky všem za rady. Zítra se do toho pustím. Suzy.

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.