Nejste přihlášen/a.
dobrý den rozhodla jsem se odejít ze zaměstnání. Výpověd bych ráda ukončila ted k posl.srpnu s tím že mi poběží dva měsíce výpovědní lhůta. Ovšem nevím jaké datum...ukončení ke dni?tam mám vyplnit? Mám tam napsat k 31.8.2012 s tím že pak odejdu posl.října? A nebo tam mám napsat výpověd ke dni 30.10.2012 tzn jsou tam započaté i ty dva měsíce a poslední den kdy budu v zaměstnání? Moc děkuji zkušenosti s tím nemám
Nejde o "výpověď dohodou", ale prostě o výpověď.
Tady prace.cz/... si můžeš stáhnout vzor a doplnit, vytiskni si dvě kopie (jednu si nech nadřízeným podepsat a schovej).
To je celé...
Ještě jednou - nejde o dohodu! - ale o výpověď pracovního poměru - ukončení pracovního poměru k datumu 30. 10. 2012 (příp. k 31. 10. 2012, jestli to má být k poslednímu říjnu), tedy toto datum napíšete do výpovědi. Tu je třeba podat do konce srpna, aby dvouměsíční výpovědní lhůta začala plynout 1. září 2012.
Ukončení pracovního poměru dohodou už vyplněnou mám jen mi jde o ten datum jaký tam mám napsat? Děkuji
Dobrý den,
pletete si pojmy. Je to takto:
1) Výpověď - jednostranný úkon
Pokud podáte výpověď, výpovědní lhůta je daná ze zákona, takže tam psát datum ukončení nemusíte. Pokud podáte výpověď do konce srpna, ze zákona skončíte v PP k poslednímu říjnu.
2) Ukončení PP dohodou - dvoustranný úkon
Zde není žádná výpovědní lhůta, ale obě strany, jak zaměstnanec, tak zaměstnavatel napíší, že se dohodli že pracovní poměr bude ukončen ke dni...
Výpověď dohodou neexistuje - buď se se zaměstnavatelem dohodnete (pak půjde o dohodu, která na sebe neváže žádnou výpovědní dobu) nebo dáte výpověď (jež na sebe váže minimálně dvouměsíční výpovědní dobu).
Spojení "ke dni" nedoporučuji ve výpovědi používat, může vést k problémům.
Použijete-li spojení "ke dni 31. srpna 2012" v žádosti o rozvázání pracovního poměru, a bude-li zaměstnavatel souhlasit, skončí Váš pracovní poměr 31. srpna 2012. Chcete-li skončit dohodou k 31. říjnu, uveďte datum 31. října. ___ Vzhledem k tomu, že chcete skončit 31. října bych doporučila dát normální výpověď. Datum uveďte v den, kdy výpověď napíšete. A doručte zaměstnavateli výpověď do 31. srpna včetně (nechte si převzetí potvrdit na kopii nebo zašlete doporučeným dopisem s dodejkou).
___ Požádáte-li zaměstnavatele o rozvázání pracovního poměru dohodou, a nebude-li zaměstnavatel souhlasit, prodloužíte si pravděpodobně pracovní poměr o jeden měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.