Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na výpověd dohodou?

Od: jituska* odpovědí: 7 změna:

dobrý den rozhodla jsem se odejít ze zaměstnání. Výpověd bych ráda ukončila ted k posl.srpnu s tím že mi poběží dva měsíce výpovědní lhůta. Ovšem nevím jaké datum...ukončení ke dni?tam mám vyplnit? Mám tam napsat k 31.8.2012 s tím že pak odejdu posl.října? A nebo tam mám napsat výpověd ke dni 30.10.2012 tzn jsou tam započaté i ty dva měsíce a poslední den kdy budu v zaměstnání? Moc děkuji zkušenosti s tím nemám :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Nejde o "výpověď dohodou", ale prostě o výpověď.

Tady prace.cz/... si můžeš stáhnout vzor a doplnit, vytiskni si dvě kopie (jednu si nech nadřízeným podepsat a schovej).

To je celé... ;)

doplněno 28.08.12 11:47:

Ještě jednou - nejde o dohodu! - ale o výpověď pracovního poměru - ukončení pracovního poměru k datumu 30. 10. 2012 (příp. k 31. 10. 2012, jestli to má být k poslednímu říjnu), tedy toto datum napíšete do výpovědi. Tu je třeba podat do konce srpna, aby dvouměsíční výpovědní lhůta začala plynout 1. září 2012.

jituska*
hodnocení

Ukončení pracovního poměru dohodou už vyplněnou mám jen mi jde o ten datum jaký tam mám napsat? :( Děkuji

Rozvázání pracovního poměru dohodou znamená, že se obě strany na tomto dohodly a dohodly se i ke kterému dni prac. poměr skončí. Tam dvouměsíční výpovědní lhůta není. Ta je ze zákona při podání výpovědi. Máte to trošku zmatené.

skye*
hodnocení

2x

Dobrý den,

pletete si pojmy. Je to takto:

1) Výpověď - jednostranný úkon

Pokud podáte výpověď, výpovědní lhůta je daná ze zákona, takže tam psát datum ukončení nemusíte. Pokud podáte výpověď do konce srpna, ze zákona skončíte v PP k poslednímu říjnu.

2) Ukončení PP dohodou - dvoustranný úkon

Zde není žádná výpovědní lhůta, ale obě strany, jak zaměstnanec, tak zaměstnavatel napíší, že se dohodli že pracovní poměr bude ukončen ke dni...

iz*
hodnocení

2x

Výpověď dohodou neexistuje - buď se se zaměstnavatelem dohodnete (pak půjde o dohodu, která na sebe neváže žádnou výpovědní dobu) nebo dáte výpověď (jež na sebe váže minimálně dvouměsíční výpovědní dobu).

Spojení "ke dni" nedoporučuji ve výpovědi používat, může vést k problémům.

Použijete-li spojení "ke dni 31. srpna 2012" v žádosti o rozvázání pracovního poměru, a bude-li zaměstnavatel souhlasit, skončí Váš pracovní poměr 31. srpna 2012. Chcete-li skončit dohodou k 31. říjnu, uveďte datum 31. října. ___ Vzhledem k tomu, že chcete skončit 31. října bych doporučila dát normální výpověď. Datum uveďte v den, kdy výpověď napíšete. A doručte zaměstnavateli výpověď do 31. srpna včetně (nechte si převzetí potvrdit na kopii nebo zašlete doporučeným dopisem s dodejkou).

___ Požádáte-li zaměstnavatele o rozvázání pracovního poměru dohodou, a nebude-li zaměstnavatel souhlasit, prodloužíte si pravděpodobně pracovní poměr o jeden měsíc.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Rádcové mají pravdu,Výpověd dohodou znamená že se dohonete se zaměstnavatelem na datu ukončení a oba s tím souhlasíte.Já jsem ji letos20.2. přinesl zaměstnavateli s dohodou k 31.3. a bylo to.Pokud by s tím nesouhlasil,začla by mi tím datem běžet výpovědní lhůta 2 měsíců.

lidka2*
hodnocení

0x
Ahoj. Podáš-li výpověď , lhůta ti začíná běžet až prvním dnem v měsíci, který následuje po doručení výpovědi zaměstnavateli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]