Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Buchta bez PH mouky?

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

tak jsem chtěla upéct bábovku a vidím, že mám málo PH mouky... myslíte, že ji můžu dát půl na půl s hladkou? nebo raději s hrubou? nebo raději nepéct? nebo máte nějaký jiný recept, radu? díky předem a přeji hezkou neděli...;)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Mindo klíďo pečte. Chybějící PH mouku nahraďte 50% hladké 50% hrubé a hurá do toho. Na západ od nás vůbec PH neznají a bábovky mají výborné, nenechte se odradit. Dobrou chuť.

des*
hodnocení

2x

Když smícháš hladkou s hrubou,ve stejném poměru tak máš polohrubou.

hodnocení

tím si právě nejsem jistá, des, matematický průměr asi jo, ale pokud se jedná o chování buchty při pečení...?

des*

Mindo,toto mi řekla manželka a tvrdí že je to bezpečné.

kuchar*

Nemáte pravdu - když smícháte hřebíky dlouhé 60 mm a 40 mm dostanete hřebíky dlouhé 50 mm? Smícháním těchto druhů mouky se celý pokrm pokazí! Označení hrubá a jemná je v jemnosti umletí.

des*

kuchar,nejsem si jistý jestli mluvíme oba o mouce?

olaf71*

viděl si někdy polohrubou mouku?

mowla*
hodnocení

2x

Jsou buchty (specialitky), kdy je opravdu potřeba mouka ´dle receptu´ - ale u buchet běžných ve výsledku konzument není schopen detekovat, jaká mouka byla k upečení dobroty použita.

Takže - pokud se ti nebude těsto vlivem příliš jemné (hladké mouky) rozpadat a nebo hrubá mouka neutvoří samostatná ´zrna´, klidně hladkou a hrubou smíchej... ;)

hodnocení

2x

Je to uplne jedno,ja kdyz pecu z bezlepkove,tak ta je take jenom hladka.Smichat se muze hruba s polohrubou.Pouze hruby,bude buchta take hrubsi,porovitejsi,ale testu se nic nestane.

hodnocení

dobře, dám na vás a půjdu do toho... budu míchat... děkuji všem

doplněno 26.08.12 14:15:

greenbule, už se peče a vypadá ňamkově, asi ostrouháš...*ua*

greenbull*

Kdyby se náhodou nepovedla, tak chuťově bude určitě vynikající. Takže kdyby ji nikdo nechtěl tak si ji zamlouvám *palec*

hodnocení

0x

Já bych bábovku posunula na dobu, až budu mít PH mouku doma. A upekla bych něco s hladkou. Třeba mám prima recept na tažený štrúdl z hladké mouky. Z půllitru mouky jsou 2 šišky a tudíž 1 plech.

Včera jsem dělala balené buchty - cihly z hladké mouky. Dědu jsem poslala za ves na švestky. Byl jich plný velký plech a byla to taková dobrota, že dneska se na talířku krčí osaměle 1 /slovy: jedna buchta/. :-P Jaga.

polinek*

třeba tvarohové knedlíky,pokud je tvaoh

iz*
hodnocení

0x

Já všechno peču jenom z hladké mouky, takže já bych doručila chybějící pohrubou mouku nahradit hladkou (hrubá se v těstu dost "prosadí", což nebývá dobré).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]