Nejste přihlášen/a.
tak jsem chtěla upéct bábovku a vidím, že mám málo PH mouky... myslíte, že ji můžu dát půl na půl s hladkou? nebo raději s hrubou? nebo raději nepéct? nebo máte nějaký jiný recept, radu? díky předem a přeji hezkou neděli...
tím si právě nejsem jistá, des, matematický průměr asi jo, ale pokud se jedná o chování buchty při pečení...?
Jsou buchty (specialitky), kdy je opravdu potřeba mouka ´dle receptu´ - ale u buchet běžných ve výsledku konzument není schopen detekovat, jaká mouka byla k upečení dobroty použita.
Takže - pokud se ti nebude těsto vlivem příliš jemné (hladké mouky) rozpadat a nebo hrubá mouka neutvoří samostatná ´zrna´, klidně hladkou a hrubou smíchej...
Já bych bábovku posunula na dobu, až budu mít PH mouku doma. A upekla bych něco s hladkou. Třeba mám prima recept na tažený štrúdl z hladké mouky. Z půllitru mouky jsou 2 šišky a tudíž 1 plech.
Včera jsem dělala balené buchty - cihly z hladké mouky. Dědu jsem poslala za ves na švestky. Byl jich plný velký plech a byla to taková dobrota, že dneska se na talířku krčí osaměle 1 /slovy: jedna buchta/. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.