Buchta bez PH mouky?

Od: Datum: 26.08.12 12:48 odpovědí: 14 změna: 29.08.12 04:38
avatar

tak jsem chtěla upéct bábovku a vidím, že mám málo PH mouky... myslíte, že ji můžu dát půl na půl s hladkou? nebo raději s hrubou? nebo raději nepéct? nebo máte nějaký jiný recept, radu? díky předem a přeji hezkou neděli...;)


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: des*
Datum: 26.08.12 12:51
 

Když smícháš hladkou s hrubou,ve stejném poměru tak máš polohrubou.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.08.12 12:58
 
avatar

tím si právě nejsem jistá, des, matematický průměr asi jo, ale pokud se jedná o chování buchty při pečení...?

Od: des*
Datum: 26.08.12 13:02
 

Mindo,toto mi řekla manželka a tvrdí že je to bezpečné.

 
Od: kuchar*
Datum: 26.08.12 13:00
 

Nemáte pravdu - když smícháte hřebíky dlouhé 60 mm a 40 mm dostanete hřebíky dlouhé 50 mm? Smícháním těchto druhů mouky se celý pokrm pokazí! Označení hrubá a jemná je v jemnosti umletí.

 
Od: des*
Datum: 26.08.12 13:04
 

kuchar,nejsem si jistý jestli mluvíme oba o mouce?

 
Od: olaf71*
Datum: 26.08.12 13:12
 

viděl si někdy polohrubou mouku?

 
Od: uska®
Datum: 26.08.12 13:07
 

Mindo klíďo pečte. Chybějící PH mouku nahraďte 50% hladké 50% hrubé a hurá do toho. Na západ od nás vůbec PH neznají a bábovky mají výborné, nenechte se odradit. Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: mowla*
Datum: 26.08.12 13:10
 

Jsou buchty (specialitky), kdy je opravdu potřeba mouka ´dle receptu´ - ale u buchet běžných ve výsledku konzument není schopen detekovat, jaká mouka byla k upečení dobroty použita.

Takže - pokud se ti nebude těsto vlivem příliš jemné (hladké mouky) rozpadat a nebo hrubá mouka neutvoří samostatná ´zrna´, klidně hladkou a hrubou smíchej... ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.08.12 13:25
 
avatar

dobře, dám na vás a půjdu do toho... budu míchat... děkuji všem

doplněno 26.08.12 14:15:

greenbule, už se peče a vypadá ňamkově, asi ostrouháš...*ua*

Datum: 26.08.12 13:43
 
avatar

Kdyby se náhodou nepovedla, tak chuťově bude určitě vynikající. Takže kdyby ji nikdo nechtěl tak si ji zamlouvám *palec*

 
Datum: 26.08.12 14:38
 
avatar

Já bych bábovku posunula na dobu, až budu mít PH mouku doma. A upekla bych něco s hladkou. Třeba mám prima recept na tažený štrúdl z hladké mouky. Z půllitru mouky jsou 2 šišky a tudíž 1 plech.

Včera jsem dělala balené buchty - cihly z hladké mouky. Dědu jsem poslala za ves na švestky. Byl jich plný velký plech a byla to taková dobrota, že dneska se na talířku krčí osaměle 1 /slovy: jedna buchta/. :-P Jaga.

 
Od: polinek*
Datum: 26.08.12 15:10
 

třeba tvarohové knedlíky,pokud je tvaoh

 
Datum: 26.08.12 19:00
 
avatar

Já všechno peču jenom z hladké mouky, takže já bych doručila chybějící pohrubou mouku nahradit hladkou (hrubá se v těstu dost "prosadí", což nebývá dobré).

 
Datum: 29.08.12 04:38
 

Je to uplne jedno,ja kdyz pecu z bezlepkove,tak ta je take jenom hladka.Smichat se muze hruba s polohrubou.Pouze hruby,bude buchta take hrubsi,porovitejsi,ale testu se nic nestane.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.