Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný večer
Loni jsem byla kvůli potížím poprvé na mamografu a od té doby jsem nejspíš v evidenci (?). Platí i pro mne nárok preventivní prohlídky? Nebo mne na mamograf zase musí odeslat lékař?
Děkuji za radu
Dobrý den Martino. Na mamograf, když Vám nic není, máte nárok jednou za dva roky zadarmo. Každý rok je možné si mamograf zaplatit asi 700,- Kč Dříve než za rok na mamograf se jinak nesmí. Podle sebe.
doplněno 25.08.12 21:18:Jednou za dva roky, Vám gynekolog, napíše požadavek na mamograf, který je zdarma.
doplněno 25.08.12 21:22:Protože chci mít jistotu, že prsa mám v pořádku, platím si mamograf jednou ročně. Určitě se to každé ženě vyplatí, udělat něco pro své zdraví.
doplněno 25.08.12 21:37:Prosím.
Hezký večer, Marti. Jen doplním info:
Úhrada mamografuJe-li Vám 45 let a více, pak Vám bude hradit vyšetření příslušná zdravotní pojišťovna, a to vždy jednou za dva roky. Ovšem vyšetření Vám může být hrazeno i dříve, než dosáhnete věku 45 let. A to především z důvodu, že někdo z Vaší rodiny onemocněl rakovinou prsu. Ovšem pozor, nemusí se jednat vyloženě "jen" o rakovinu prsu. Může jít o jakýkoli zhoubný nádor.
Vyšetření mamografem před 45 rokemMamografem si můžete nechat vyšetřit prsa, i když Vám ještě nebylo 45 let. V tom případě však počítejte s tím, že si vyšetření budete hradit samotné. Nejedná se však o nijak horentní sumu. Vyšetření mamografem stojí povětšinou v rozmezí 500 až 700 Kč. Cena je odvislá od příslušné ordinace, ale také daného přístroje.
doplněno 25.08.12 21:48:Není zač.
Děkuji i Vám Loni mě tam poslal doktor a neplatila jsem nic. To asi právě díky tomu, že jsem tam byla poslána.
Ahoj Marti, některé pojišťovny proplácejí (v rámci prevence) i mamograf, který si platíš jako samoplátce (proplatí ti účtenku). Poptej se na svojí pojišťovně.
Moje mamka, i přesto, že měla "nález", chodí zdarma na mamograf jednou za dva roky, a ten rok, kdy nemá nárok, si zaplatí sama. Ze 700 jí pojišťovna zaplatí 500 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.