Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach ze zubaře

Od: prachenacka odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, bolí mě zub :( a máma se mě chystá objednat k zubařce do konce prázdnin.Ale je tu jeden problém. Mám panický strach ze zubaře *zed*. Strašně se bojím tam jít. Mamka sice půjde se mnou abych neměla takový strach ale přece jenom se budu bát. A když mi bude trhat zub dá mi zubařka injekci na umrtvení? Děkuji za odpovědi :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já Vám rozumím..., také se "bojím" zubaře.., tedy ani ne tak zubaře samotného, jako toho co mi dělá se zubem..

Ano, pokud budete chtít, pak Vám injekci dá...u trhání zubu myslím se ani nepřiplácí..jinak nestojí zase tolik.

Jinak se také může stát, že Vás ten zub bude bolet tolik, že trhání bude proti samotné bolesti zubu procházka růžovou zahradou..

prachenacka
hodnocení

Injekci určitě budu chtít. A když bych se opravdu hodně bála nebo mě bolel ten zub hodně mohla bych si vzít nějaký prášek ještě před tím než půjdu k zubaři? Třeba paralen nebo brufen

ahoj, prášek si žádný neber, jestli dostaneš injekci, tak by to nebylo dobré kombinovat...

prachenacka
hodnocení

četla jsem to na internetu jedna paní také na diskuzi o zubech napsala že si bere paralen

lucius*
hodnocení

2x

Chce to najít dobrého zubaře, ne starý kádr. Dobrý zubař, když si řeknete že máte strach tak místo pro vpich nejdříve postříká takovým sprejem, kdy to utlumí i bolest samotného vpichu injekce.

O injekci si řekněte, pokud nebude zdarma tak za těch pár korun to stojí.

prachenacka
hodnocení

u zubařky ke které jdu je skoro celá moje rodina takže tak špatná zas být nemůže

krkovicka*
hodnocení

0x
Jak často chodís k zubaři?Protože opravdu jde jen o zvyk a když tam jdeš opravdu jen když je problém tak se tvého strachu nedivim.Vem si příklad ze mě.Já sem se jí tam i rozbrečela.Když jsem chodila pravidelně...strachu jsem se zbavila.Zákrok přežiješ ,trhat zub ti nebude-jestli není mlecny.A injekci dávají.
prachenacka
hodnocení

a co mi bude dělat s tím zubem? mám tam kaz a mléčný už neni :(

V tom případě se vždy dobrý zubar snaží zub zachránit...a netrhat.

Tedy pokud to jde, odvrtá...a zaplombuje.

prachenacka
hodnocení

Nevím, nevím ale myslím si že tenhle zub už asi zachránit nepude *nevi*

Pak se bude snažit zachovat alespoň kořen...udělat čep..a následně osadit korunku.

krkovicka*
Podle toho jak je kaz velký.Jestli je to jen tečka-ani to necítíš a jestli je prožrány tu injekci ti dá.Myslíš že se bude výživat v tom aby tě zubař-ka tryznila?Spíš vynada rodičům,že si nepřišla dřív.
doplněno 24.08.12 13:55: Tak jestli je po něm...tak počítej s opakovanou návštěvou,rentgenem a kdo ví co ještě...Bolest se dá přežít-je to pouze pocit.Nebo poslední možnost je-nechat se prohlásit psychiatrem za psychicky labilní a udělají ti to v celkové narkoze :-D Ono si někteří za to zaplatí-6000 anestiziolog,operace a pak to vyjde až na 10.000-pojišťovna pouze platí psychicky labilnim nebo mentálně postiženým-kteří nemůžou otevřít ústa.

prachenacka
hodnocení

No tak 10.000 tisíc platit nebudu no a kdybych šla za psychiatrem tak to by mě asi neuznaly za psychicky labilní *haha**smich*

figurek*
hodnocení

0x

jj, znal jsem jednoho, co statečně snášel bolení zubů, místo toho, aby šel k zubaři.

A myslím si, že se nebojíte zubaře, ale spíš vaší představy, jak strašlivě to bude bolet. Podle mých zkušeností nějaké to vrtání a pilování zubu bolí mnohem méně, než bolí sám pokažený zub. Taky se mi párkrát v zubech povrtali, jednou dokonce nůžkami, ale můžu říct, že při odchodu od zubaře jsem vždycky cítil úlevu, že jsem tam šel a zas mám delší dobu klid a pokoj.

Tak žádné strachy, vezměte cestu k zubaři jako zkoušku udatnosti a do ordinace vstupte s vědomím, že až za čtvrt hodiny vyjdete ven, budete mít delší dobu klid a pokoj.

prachenacka
hodnocení

0x

Děkuji všem už strach skoro nemám *palec**smich*:)

gustav*
hodnocení

0x

*mala* A začni si už KONEČNĚ + POŘÁDNĚ čistit ten zbytek, co Ti v PUSE zbyl (Teda pokud už se NEjedná o "MLÍČŇÁKY") :) G.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]