Nejste přihlášen/a.
Mně to vzhledem k tomu, že dosud šlo vždy jenom o pár minut přijde hodně dlouhá doba. Nebylo by rozumnější si jednorázově hlídání objednat?
doplněno 23.08.12 15:06:Také je těžké předem odhadnout, zda se Vám dobu podaří dodržet, jestli Vás třeba při návratu nezdrží doprava apod.
Jak to tady tak čtu, tak každý druhý rádce má představu, že sedmileté dítě okamžitě po zabouchnutí dveří popadne nůžky a začne se jimi dloubat v nose, druhou ruku začne strkat do zásuvky a v nejlepším případě si napustí vanu a začne si tam fénovat vlasy . Musím uznat, že sama nejsem matka, ale mám o hodně mladšího bratra. V sedmi letech už chodil do školy (zřejmě jako tazatelčino dítě), do školy chodil z bytu sám (cca 5 minut) a doma býval pak chvili sám i po škole, než jsme někdo dorazili. Taky třeba od něj máma musela na chvíli odejít, většinou seděl u počítače a kolikrát si skoro ani nevšiml, že máma odešla
Ty tři hodiny nejsou zase tak moc a začít se to učit musí. "Naplánovala" bych jí nějaký program, např. pustit DVD a pak počítač nebo něco podobného, řádně bych ji poučila a dala k dispozici mobil, ale tolik bych se toho nebála. Jen pokud ji zamknete (a je to jistější, aby někomu neotevřela), i tak jí nechte někde klíče doma, aby si v případě nutnosti odemknout mohla, což byste jí třeba řekla právě po tom mobilu. Tento okamžik je u každého rodiče myslím dost těžký, ale dítě se musí učit samostatnosti. A kdy jindy máte začít než v době, kdy to potřebujete?
Tak vzhledem k tomu, že sedmileté děti už chodí do školy a učí se samostatnosti, tak bych to prostě už udělala. Myslím, že když jí důrazně řeknete, co nesmí, tak to neudělá.
Jak sama píšete, že koutek je pro mrňata a to vaše dcera už zdaleka není.
V 7mi letech už by to vydržet mohla...
Ale její povahu a odolnost znáte nejlépe sama..
Spíše bych měl strach z nějakých spotřebičů...sporák, plyn, rychlovarná konvice..
Ale pokud je disciplinovaná...snad to zvládne..
To bych raději riskla ta mrňata. Ale to své éro bych nemohla nechat ani tu čtvrthodinu, tak mám zkreslené vidění Ale tři hodiny už mi připadají fakt hodně. Zpanikaří, dostatečnou představu o hodinách ještě nemá, mobil někde upustí nebo se najednou rozhodne, že ho vlastně neumí ovládat... v koutku jí bude líp
Hmm, právě mě ale napadá, že v jejím věku jsem byla doma běžně takovou dobu... ale když já jsem byla táááák odpovědný dítě...
Krkovičko, já radím NE, nenechávat malé dítě, tak dlouho samotné. Co když nepůjde elektrika, hlásejí bouřky, může být výpadek proudu a dítě propadne panice. Prostě 3,5 hodiny je moc, opravdu moc a co když nepojede doprava, těch "když" je hodně, neriskovala bych a už vůbec bez klíčů, ty bych jí tam v každém případě nechala. Co je večer tak důležité, aby byla malá sama doma? Pokud je to práce, tak bych ji vzala s sebou, astatní bych odřekla. - pt
ono záleží jak je to dítě vychované a jestli mu důveřujete a naopak,
některé děcko je rapl až třeba do x let života,
jiné je samostatné od brzského věku
myslím,že rozhodnutí je pouze na vás,na takovou otázku bych se zde neptal
Mám 7,5 letého syna, teď půjde do druhé třídy a rozhodně bych ho samotného doma nenechala. Náhoda je blbec a v tomto věku děti ještě nemají zcela představu o tom, co je vhodné a co ještě ne. Trénovat ano, ale ne takhle nárazově takovou dobou. Já třeba sjedu do obchodu autem, cca 20 minut jsem pryč a je to dobrý, budu určitě čas pomalu prodlužovat. Ale samotnýho bych ho ještě ani nepustila do školy.
Dobrý den, Krkovičko. V sedmi letech už chodí dcera do školy. Je škoda, že není trochu samostatná. Ze školy se musíte znát s ostatními rodiči spolužáků, nemůžete požádat některého rodiče, zda dcera nemůže zůstat u nich, vysvětlit jim situaci. Nějaká kamarádka, nebo kamarádka ze školky s kým si dcera hraje, když je venku? Nemáte sousedy, které znáte. Požádejte je, zda dcera by nemohla být u nich. Když dcera není samostatnosti zvyklá, nenechala bych jí doma samotnou v žádném případě.
Jestli mohu, pro bezpečnost Vaší dcery, naučte jí samostatnosti doma, včetně chození ze školy a do školy _ sama. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.