První pečení v troubě - je čeho se bát?

Od: Datum: 22.08.12 12:27 odpovědí: 5 změna: 23.08.12 17:05

Dobrý den, mám 16 let a ráda bych si troufla upéct tenhle lehký recept http://recepty.vlasta.cz/rece…y/sneci-se-slaninou-3404.aspx , ale bojím se zacházet s troubou. Mám strach, že by se mohlo něco stát...*nevi* Chci péct poprvé a někdy začít musím. Chci se zeptat co by se mohlo stát při nejhorším kdyby se to nevyvedlo. Je možné, že by mohla trouba vybuchnout nebo jiné nebezpečí? Děkuji *jasne*


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 22.08.12 12:57
 

Ahoj.

Nevím, jakou máte troubu, ale žádné nebezpečí při její používání určitě nehrozí. Jen dávej pozor, ať se pečené jídlo nepřipálí. Myslím, že v 16 letech jsi už měla příležitost vidět, jak se peče v troubě. Pokud si netroufáš, řekni mamince, ať ti ukáže, jak vaši troubu používá, na kolik stupňů peče apod. Uvidíš, že na tom není nic složitého.

 
Od: mowla*
Datum: 22.08.12 13:12
 

Pokud máš strach o "výbuch", máte asi postarší plynovou troubu - zapalovanou ručně, ne? - troubu je třeba zapálit (např. špejlí), pak už vybuchnout nemůže, napoprvé by ti to měl někdo ´znalý´ ukázat (ale nic na tom - v zásadě, není).

Jiné nebezpečí nehrozí - ledaže pečené spálíš, ale to se někdy stalo každýmu...

;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.08.12 08:11
 
avatar

Trouba vám určitě nevybuchne, jen se může stát, že šneky spálíte nebo usušíte. Ale to se asi nestane, protože první pokusy obvykle dopadají výborně, tak jako ten můj.

Jsem se vsadil, že upeču práškovou buchtu. Všechny přísady jsem vážil na setiny gramu, pro správnou teplotu trouby jsem si z práce přinesl průmyslový teploměr, čas jsem stopoval přesně na vteřiny a upekl jsem takovou buchtu, že všichni zírali.

Tak mnoho zdaru.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 23.08.12 14:19
 
avatar

Tyhle šneky peču pravidelně, někdy pro změnu se salámem či šunkou a s kečupem. Jsou prima.

Trouby se nemusíš bát. Na pečení je lepší elektrická, plynová příliš vysouší a špatně se zapaluje. Dej si dobrý pozor, na kolik stupňů máš péci a jak dlouhou dobu, abys pečivo nespálila. Jediné, co by se Ti mohlo stát nepříjemného, že by ses spálila buď o vrchní hranu otevřené trouby, nebo o pečicí plech. Mám na levé ruce několik "vítězných zářezů" od mé trouby. Proto používej chňapky, či aspoň si obal ruku utěrkou. Dobrou chuť. :-P Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.08.12 17:05
 
avatar

Jé, až to upečeš, tak bych šel jako náhodou okolo...*smich*

Stát se může vždycky cokoli, může přijít třeba tornádo nebo zemětřesení...:)

Ale trouby se není co bát, je to spotřebič jako každý jiný, taky se nebojíš třeba televize a taky může vybuchnout. Přinejhorším můžeš svůj výtvor spálit nebo nedopéci a nebo se spálit o horkou hranu.

Já když jsem pekl poprvé koláč, přistupoval jsem k tomu s humorem a všchno se povedlo. Takže beze strachu, jen s respektem.

Ohodnoceno: 3x
 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.