Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
mám otázku :D
V nějakém časopise jsem četla že pokud dívka spolkne sperma od muže, který je HIV pozitivní, že z toho dostane AIDS. Je to pravda?
Trapná otázka, zajímá mě však pravda Předem děkuji
Dobrý den. Ameli, na netu se o tomto dá též případně hodně přečíst. Např. to, že polykání spermatu je rizikové samo o sobě, nejen z pohledu HIV, ale i ostatních pohlavně přenosných chorob. Nicméně je v praxi jedno, zda člověk sperma vyplivne nebo jej spolkne. Jelikož přenos HIV se uskutečňuje zejména v dutině ústní, samotný žaludek a jeho šťávy jej zničí. Teoreticky může dojít k přenosu HIV při orálně-genitálním stykem (mezi ústy a pohlavním orgánem) a to v případě poranění sliznice úst. Uvádí se, že při této praktice, je však nakažení HIV nejméně rizikové.
Nepředpokládám, že by s tímto měl zde někdo přímo osobní zkušenost, takže si zkuste i něco o tomto pročíst, chcete-li více info.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.