Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s vyprázdňováním-wc

Od: hopta odpovědí: 15 změna:
Dobrý den.Můj problém trvá již dlouho.Sním na co přijdu,ale na wc si dojdu jednou za 5dní.Někdy to trvá i celý týden.Jsem vždy docela nafouklá.Pak s prominutím rozbiju mísu.
Nemáte nějakou radu co pomůže?K dr. jít nechci.Nedělá mi to zatím zdravotní problémy.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jíst vhodnou stravu - dobré jsou kompoty, ovoce a také luštěniny. Ale to už rádci psali.

Jinak si kupte kapky Guttalax a dejte si každý večer asi 3 - 5 kapek na lžíci, zapít. Ráno byste se měla vyprázdnit. Ten počet kapek si časem nastavíte sama. Když po 5 nebude nic, přidat, naopak, kdyby nastal třeba průjem, tak jich příště ubrat. Tyto kapky prý navíc nejsou návykové, takže se Vám stolice jistě sama časem upraví a už je nebudete potřebovat. Jaga.

hodnocení

3x

Ke všem těm dobrým radám ohledně stravy a mírných projímadel je potřeba přidat pohyb. Střeva se musí rozhýbat. Pak fungují.

mil®
hodnocení

2x

Jíst víc potraviny s vlákninou = např. ovoce, zelenina.

doplněno 22.08.12 14:24:

Osobně mám vyzkoušený jablka a banány a je to paráda :D

hopta
hodnocení

Co konkrétně?Dokonce jím i švestky a nic*modla*

Dobrý den. Kupte si v lékárně Psylium. Je to přírodní rozpustná vláknina a pomáhá s vyprazdňováním dobře. Někomu zabírá i pití syrovátky, ale to nemám vyzkoušeno. To Psylium ano a mohu doporučit.

miria*

Psylium je skvělé, jen doplním, aby dobře fungovalo, je potřeba hodně pít. Každou dávku zapít aspoň 3 dl vody a taky popíjet průběžne celý den.

snehulak*

Zdroje vlákniny

Rozpustná vláknina je obsažená v mnoha druzích potravin včetně následujících:

luštěniny (hrách, sójové boby, fazole)
oves, žito, ječmen
některé ovoce (především jablka a banány) a bobule
některá zelenina jako brokolice a mrkev
kořenová zelenina
brambory

darusenka*
hodnocení

2x

Dulezity je taky dostatek tekutin ;)

cesmina*
hodnocení

1x

Dcera má to samé .Paní doktorka nám doporučila DUPHALAC lactulosum.Není na předpis,musí se brát pravidelně a dceři pomáhá.Cesmína

ducati996*
hodnocení

0x
Mě pomáhá mléko a jogurty. Večer vypiju 2 sklenice mléka, ráno si dám jogurt a nemám problém si dojít ;)

stirecek*
hodnocení

0x
Chemie je zbytečna, drahá a nezdrava. Stačí hodně pít, nejlépe čistou vodu.
doplněno 16.09.12 13:15: Jednou za čas tělu prospěje očista střev. To by vám určitě pomohlo.

hodnocení

0x

Na hladný žaludek hrníček teplé vody. Na hladný žaludek hrstku kyselého zelí a pár doušků zelňačky. Kdo papá med, ten kaká hned. Lněné semínko naložit do vody a ponechat v lednici, vodu na hladný žaludek pít.;) Vlákninu, vlákninu, vlákninu. Ta na líné tlusté střevo platí.

sunlove*
hodnocení

0x

Na mě spolehlivě zabírá ovocná š'táva. Ale ne džusy, klasický odšťavňovač a třeba taková šťáva z jablek nebo hrušek,

stačí jedna sklenice a do půl dne je to venku...;)

jarmulina

Hodně jezte švestky -hrušky- třešně,meloun má v sobě hodně vody . vůbec je třeba hodně jíst ovoce,ty švestky zabírají snad na každého můžete si koupit i sušené, dejte si to klidně i ráno pokud to chcete urychlit něčím zapijte*kafe* nevidím problém,např i začít ráno jen sklenici vlažné vody uvidíte jak poběžíte*bezim*

itan71*
hodnocení

0x

Obyčejná voda je holý nesmysl,mám naprosto stejný problém,vypiju denně kolem 3litrů a v létě 5-6litrů v tom případě bych musel asi vypít celou přehradu.Zkoušel jsem i ovoce, jogurty teplé mléko jak tady radí a radily i jiní a nic,každý člověk je jiný.Cpát se nějakýma kapkama,práškama je pro mě taky nesmysl,tělo si na to zvykne a co dál a co to tělo ledviny a další ústrojí to je jen můj názor. Co mi zabírá tak to jsou hrušky máslovky,meloun a čerstvé jenomže nerostou celoročně což je pro mě škoda,po požití těchto potravin si vždy říkám nožičky utíkejte než budete nalíčené na hnědo.

doplněno 16.09.12 13:37:

Zkoušel jsem na večer si dát i pistáciový nanukáč,panečku to byly po ránu fofry.Taky od jisté doby nepiji pivo značky RADEGAST nevím čím to je jestli mnou nebo tím pivem ale jedno vím určitě nepiju jen občas si dám a kvůli tomu že mi pomáhá pivo nebudu kvůli tomu chlastat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]