Dýně hokaido trošku zelená

Od: Datum: 21.08.12 18:45 odpovědí: 5 změna: 21.08.12 22:06

Zdravím. S dýni hokaido pracuju poprvé, sousedce na chalupě se to nějak rozmnožilo, tak mě taky obdarovala. No a já jsem teď u té dýně zcela bezradná. Koukám sice, že se tady už řešila, ale ne konkrétně můj problém. Mám 2, jednu menší, tu když jsem rozkrojila byla pěkně uvnitř celá oranžová, celá od kůry až navnitřní stranu. Ale ta větší je po rozkrojení taková divná - no ne tak pěkně oranžová, spíš světlejší, dožluta a místy jsou takové zelené proužky...To je ještě nezralá? Můžu ji tedy použít? Abysme se nějak neotrávili nebo tak...dík za rady


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 21.08.12 18:51
 

Neotrávíte se... ;) Ochutnejte ji (jedlá je i za syrova, nebojte) a uvidíte...

Dýně dělám jako přílohu na několik způsobů, ´potkávám´ od jasně oranžových přes skoro bílé po nazelenalé - všechny jsou dobré...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ivcak
Datum: 21.08.12 18:54
 

Děkuji :) To jste mě potěšil/a, já se bála, že to budu muset vyhodit

Datum: 21.08.12 19:05
 
avatar

Jak píše Mowla. Určitě se neotrávíte, ale nebude tak chutná. Posílám obrázek zralých plodů.

doplněno 21.08.12 21:52:

Tak já se pokusím poslat tu fotku.

 
Od: rybana1
Datum: 21.08.12 19:47
 

Dýně hokaido je výborná a nemusíte ji ani loupat, snad víte, slupka změkne a je dobrá.

 
Datum: 21.08.12 22:06
 
avatar

Ano Rybana. Tato dýně se neloupe. Je výborná. Já je sklízím v určité velikosti, už to poznám, a nejsou ještě tak sytě oranžové. Jejich barva dojde za několik dní. Skladuji je celou zimu, (pokud je nesním) nekazí se. Minulý rok jsem rozdávala, letos ani náhodou, protože pak jsem sama neměla a zjistila, že kilo stojí v supermarketu 80 korun. Přidávám je do polévek, ale nejlepší jsou na pánvi, ochucené česnekem, solí, pepřem, bylinkami a olivovým olejem. Nebo zrovna tak připravené na grilu. Také dělám dělám oranžovou bramborovou kaši, půl a půl, od oka. Brambory a hokaido. Pochoutka.

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.