Nejste přihlášen/a.
Ahojte. Poslední dobou mám strašne slabé nehty. Hodně se mi lámou, dost pomalu rostou. Rodina mi řekla, že to mám z nedostatku vitamínů, ale já je jím dost. Jím hodně zeleniny i ovoce, dokonce jsem brala i některé tabletky, potírala si nehty laky na podporu růstu, ale nic mi nezabírá. Můžete mi prosím pomoct? Tento rok mám maturitu a nechtěla bych si udělat trapas zlámanými nehty, jelikož mi ty umělé na nich nedrží a taky mi dost vadí. Byla bych moc vděčná za odpovědi.
No, pokud jsi nosila umělé nehty, mohou být ty tvé oslabené právě tím. Takže rada číslo jedna: už žádné umělé nehty.
Rada číslo dvě: nestresuj se tím, že by sis někdy za půl roku udělala trapas svými nehty. Když si nehty ostříháš a urpavíš, nikdo nepozná, že jsou křehké.
Jinak bych také čekala, že je to výživou. nehtyradka.cz/...
Je možné, že je to opravdu tou výživou. Umělé nehty už si nikdy nedám, jelikož byly strašně nepohodlné.
Jinak díky za radu.
Není zač určitě se ozve ještě někdo s dalšími tipy.
ještě mě napadá: pozor na odlakovače, pokud si lakuješ nehty. Některé nehty vysušují (tuším ty s acetonem, ale nejsem si jistá, ještě si to ěnkde ověř).
Jinak na nehty, na pleť a vlastně na všechno je důležité hodně pít, ideálně čistou vodu nebo čaje (ne ice tea z obchodu!). Takže hlídej nejen jídlo, ale i pitný režim.
A ještě mě napadá, že když jsem někdy víc myla nádobí a pracovala s různými jinými čistícími prostředky, taky se mi víc lámaly nehty. Tak kdyžtak vyzkoušej rukavice. Já si na ně teda nikdy moc nezvykla... ale některé ženy je nosí bězně. Když už si je ěnkdy beru, nemám ty silné gumové, v těch nic nezvládnu, ale takové slabé, z rpůsvitné gumy, prodávají se v krabici v lékárně. Jsou údajně jednorázové, ale protože mám štíhlou ruku, zvládám je sundat a příště zase nandat (mámě při svélání obvykle prasknou), takže je používám vícekrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.